Промовисана књига Милана Љепојевића "Наоружавање истином"

15.12.2020. 20:05
0
ИЗВОР: СРНА

У Скопљу је вечерас промовисана књига "Наоружавање истином" аутора Милана Љепојевића, која говори о страдању Срба у Независној Држави Хрватској /НДХ/ и фалсификатима Дејтонског мировног споразума у пракси у БиХ.

Љепојевић је рекао Срни да ове књиге можда не би ни било да није било рада међународног тима истраживача на челу са Гидеоном Грајфом, који су своја истраживања објелоданили свјетској јавности кроз изложбу "Јасеновац - право на сјећање", коју су у УН представили 26. јануара 2018. године.

Он је истакао да се у његовој најновијој књизи "Наоружавање истином" његује култура сјећања јер геноцид који су усташе починили над Србима у вријеме НДХ-а не смије никада да буде заборављен.

- Потомци страдалника морају да његују културу сјећања - оцијенио је Љепојевић.

Аутор је у овој књизи писао и о томе да су Срби у два свјетска рата били савазници САД, Велике Британије и Француске и дали велику жртву, а да су 90. година од истих тих савезника били политички сатанизовани, а потом и убијани у злочиначком бомбардовању 1995. и 1999. године.

Љепојевићева књига је суштински приказ истине која може помоћи у борби за права српског народа и опстанак на овим просторима.

Промоцији су присуствовали и амбасадор Русије у Сјеверној Македонији Сергеј Баздникин, градоначелник Скопља Петре Силегов, предсједник Кошаркашке федерације Сјеверне Македоније Перо Антић и брјне званице, као и Срба из Републике Српске који живи у Сјеверној Македонији, уз поштивање свих епидемиолошких мјера. 

Коментари 0
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    19h 59m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 32m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 58m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 11m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 40m
    3