Promovisana knjiga Milana Ljepojevića "Naoružavanje istinom"

15.12.2020. 20:05
0
IZVOR: SRNA

U Skoplju je večeras promovisana knjiga "Naoružavanje istinom" autora Milana Ljepojevića, koja govori o stradanju Srba u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj /NDH/ i falsifikatima Dejtonskog mirovnog sporazuma u praksi u BiH.

Ljepojević je rekao Srni da ove knjige možda ne bi ni bilo da nije bilo rada međunarodnog tima istraživača na čelu sa Gideonom Grajfom, koji su svoja istraživanja objelodanili svjetskoj javnosti kroz izložbu "Jasenovac - pravo na sjećanje", koju su u UN predstavili 26. januara 2018. godine.

On je istakao da se u njegovoj najnovijoj knjizi "Naoružavanje istinom" njeguje kultura sjećanja jer genocid koji su ustaše počinili nad Srbima u vrijeme NDH-a ne smije nikada da bude zaboravljen.

- Potomci stradalnika moraju da njeguju kulturu sjećanja - ocijenio je Ljepojević.

Autor je u ovoj knjizi pisao i o tome da su Srbi u dva svjetska rata bili savaznici SAD, Velike Britanije i Francuske i dali veliku žrtvu, a da su 90. godina od istih tih saveznika bili politički satanizovani, a potom i ubijani u zločinačkom bombardovanju 1995. i 1999. godine.

Ljepojevićeva knjiga je suštinski prikaz istine koja može pomoći u borbi za prava srpskog naroda i opstanak na ovim prostorima.

Promociji su prisustvovali i ambasador Rusije u Sjevernoj Makedoniji Sergej Bazdnikin, gradonačelnik Skoplja Petre Silegov, predsjednik Košarkaške federacije Sjeverne Makedonije Pero Antić i brjne zvanice, kao i Srba iz Republike Srpske koji živi u Sjevernoj Makedoniji, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. 

Komentari 0
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    3h 58m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    4h 3m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    4h 55m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    17h 25m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    5h 9m
    0