Промовисана књига "Сокаком до успомена" Ковиљке Гавриловић на Сокоцу

27.12.2021. 21:57
0
ИЗВОР: СРНА

На Сокоцу је вечерас промовисана књига "Сокаком до успомена" аутора Ковиљке Гавриловић са Пала, добитника овогодишњег "Пегаза", награде Књижевне омладине Србије.

Ријеч је о збирци кратких прича у којима су сви догађаји и ликови стварни и кроз које, како аутор каже, највише провејава лик жене као жртве предрасуда.

Гавриловићева каже не може ријечима описати осјећај при примању награде "Пегаз" која јој је уручена у Руском дому у Београду, на свечаности поводом јубилеја 50 година постојања Књижевне омладине Србије.

- Прво - ја сам љубитељ Русије, у коју сам одлазила и испунила свој велики сан и о чему сам писала и у својој књизи. Друго - стајати поред Матије Бећковића и дивити се човјеку који има 81 годину и толико снаге у свакој својој ријечи коју изговори, за мене је нешто посебно - рекла је Гавриловићева новинарима.

Она је нагласила да су њена прва књига и прва књижевна награда додатне обавезе да настави даље и вјерује да ће бити још таквих признања.

Према њеним ријечима, пише и роман "Раскршћа", а сада се пронашла и у писању поезије.

Главни и одговорни уредник Издавачке куће "Књижевна омладина Србије" Верица Секирарски каже да су то приче из живота, како самог аутора, тако и особа из њеног окружења.

- Кроз многе приче провлачи се нит туге, губитака, тешког живота, мноштва предрасуда и неправди, али је присутан и хумористички приступ тек толико да скине копрену таме са лица читаоца и измами му осмијех - навела је Секирарски у рецензији збирке "Сокаком до успомена".

Организатор промоције је Народна библиотека Соколац.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Промовисана књига „...и друге приче“ Саше Кнежевића у Источном Сарајеву Промовисана књига „...и друге приче“ Саше Кнежевића у Источном Сарајеву
У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    4h 7m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    22h 12m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    18h 21m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    22h 0m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    16h 28m
    0