Promovisana knjiga "Sokakom do uspomena" Koviljke Gavrilović na Sokocu

27.12.2021. 21:57
0
IZVOR: SRNA

Na Sokocu je večeras promovisana knjiga "Sokakom do uspomena" autora Koviljke Gavrilović sa Pala, dobitnika ovogodišnjeg "Pegaza", nagrade Književne omladine Srbije.

Riječ je o zbirci kratkih priča u kojima su svi događaji i likovi stvarni i kroz koje, kako autor kaže, najviše provejava lik žene kao žrtve predrasuda.

Gavrilovićeva kaže ne može riječima opisati osjećaj pri primanju nagrade "Pegaz" koja joj je uručena u Ruskom domu u Beogradu, na svečanosti povodom jubileja 50 godina postojanja Književne omladine Srbije.

- Prvo - ja sam ljubitelj Rusije, u koju sam odlazila i ispunila svoj veliki san i o čemu sam pisala i u svojoj knjizi. Drugo - stajati pored Matije Bećkovića i diviti se čovjeku koji ima 81 godinu i toliko snage u svakoj svojoj riječi koju izgovori, za mene je nešto posebno - rekla je Gavrilovićeva novinarima.

Ona je naglasila da su njena prva knjiga i prva književna nagrada dodatne obaveze da nastavi dalje i vjeruje da će biti još takvih priznanja.

Prema njenim riječima, piše i roman "Raskršća", a sada se pronašla i u pisanju poezije.

Glavni i odgovorni urednik Izdavačke kuće "Književna omladina Srbije" Verica Sekirarski kaže da su to priče iz života, kako samog autora, tako i osoba iz njenog okruženja.

- Kroz mnoge priče provlači se nit tuge, gubitaka, teškog života, mnoštva predrasuda i nepravdi, ali je prisutan i humoristički pristup tek toliko da skine koprenu tame sa lica čitaoca i izmami mu osmijeh - navela je Sekirarski u recenziji zbirke "Sokakom do uspomena".

Organizator promocije je Narodna biblioteka Sokolac.

Komentari 0
Povezane vijesti
U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama
Promovisana knjiga „...i druge priče“ Saše Kneževića u Istočnom Sarajevu Promovisana knjiga „...i druge priče“ Saše Kneževića u Istočnom Sarajevu
U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    17h 43m
    0
  • Krađa u Palama
    16h 1m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    12h 28m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    15h 16m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    8h 37m
    0