Промовисани дипломци Медицинског факултета у Фочи

26.11.2022. 14:56
2
ИЗВОР: radiofoca.com

Медицински факултет у Фочи данас је промовисао 133 млада љекара, који су диплому овог факултета стекли у 2021. години.

На свечаности у Градском позоришту, након полагања Хипократове и заклетве сестринства, уручене су дипломе за 67 доктора медицине, 28 доктора стоматологије, 18 дипломираних медицинара здравствене његе, 17 професора специјалне едукације и рехабилитације, једног мастера звствене његе и два мастера здравствене едукације и рехабилитације.

Слика

Фото: radiofoca.com

Студент генерације је Оливера Драшковић из Источног Сарајева, са одсјека медицине, која је имала просјечну оцјену 9,74.

Занимљиво је да је у исто вријеме факултет завршила и њена сестра близнакиња Кристина, која је имала готово идентичан просјек, тек незнатно мањи од ње.

Оливера већ ради у Болници „Србија“ у Источном Сарајеву, док је Кристина остала на Медицинском факултету.

- Колективу Болнице „Србија“ дугујем велику захвалност што су ми пружили прилику да се запослим у веома кратком року и добијем жељену специјализацију- интерну медицину. Моја сестра и ја завршиле смо исти дан, заједно смо студирале, дијелимо исти просјек, она се опредијелила за академски позив, а ја сам се одлучила за клинички пут и мислим да смо једнако успјешне - рекла је Оливера Драшковић.

На одсјеку стоматологија најбоља је била Драгана Марковић са просјеком 8,67, на здравственој њези Марица Перић 8,96 и на специјалној едукацији и рехабилитацији - смјер логопедија Николина Миладиновић 9,37 и смјер развојни поремаћаји Горан Пашов 9,15.

Слика

Фото: radiofoca.com

Декан Медицинског факултета Дејан Бокоњић истиче да су овом промоцијом у тржиште рада упутили 133 млада љекара, од којих су неки већ запослени.

- Неки се спремају да почну да раде, углавном, како ствари стоје, сви ће имати посао и добијати специјализације. Поносни смо јер смо дали велики допринос развоју нашег друштва, ово је круна нашег рада, ова дјеца су 99 одсто били изврсни студенти - рекао је Бокоњић.

Он је навео да ће већина ових младих љекара остати на овим просторима да буду на услузи грађанима, а појачаће и академску заједницу.

Бокоњић је додао да гдје год оде, по здравственим установама у БиХ и региону, среће бивше студенте овог факултета, што показује да ова високошколска установа ради добар посао.

Слика

Фото: radiofoca.com

Поред декана Бокоњића, дипломцима су на свечаности срећне и успјешне љекарске каријере пожељели и ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић и предсједник Скупштине општине Фоча Срђан Драшковић.

Уз најбоље студенте, награде су додијељене и најуспјешнијим наставницима у 2021. години, по избору студената,  Бранкици Давидовић, Наталији Хаџивуковић и Андријани Бакоч.

Од 1993. године, када је основан, Медицински факултет у Фочи уписало је више од 5.000 студената, а дипломирало око 1.500, речено је на свечаности.

На факултету тренутно студира више од 1.700 студената из региона, Европе, Азије и Америке.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Alas 27.11.2022. 00:10
  Većina ih je u sistemu vlasti.
 • Generic placeholder image
  Mladen 26.11.2022. 16:41
  Ako nisu u "sistemu vlasti" džaba im prosjek!
Повезане вијести
Обиљежен Дан Машинског факултета (ФОТО) Обиљежен Дан Машинског факултета (ФОТО)
Дејан Вукадин: Успјешно смо реализовали „Славија Опен” Дејан Вукадин: Успјешно смо реализовали „Славија Опен”
Украо аутомобил у Источном Сарајеву, па пијан ухваћен у Дервенти Украо аутомобил у Источном Сарајеву, па пијан ухваћен у Дервенти
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  12h 18m
  5
 • Више лица привредено због пуцњаве у Сокоцу, разматра се притвор за једног осумњиченог
  21h 11m
  3
 • Геноцид над „непоћуднима“ у НДХ: Злочин у Јеловцима и Раковцу - Пале 1943. године
  30m
  4
 • Заборављени злочин: Убиство цивила из засједе код Средњег
  26m
  1
 • Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ
  15h 0m
  0