Promovisani diplomci Medicinskog fakulteta u Foči

26.11.2022. 14:56
2
IZVOR: radiofoca.com

Medicinski fakultet u Foči danas je promovisao 133 mlada ljekara, koji su diplomu ovog fakulteta stekli u 2021. godini.

Na svečanosti u Gradskom pozorištu, nakon polaganja Hipokratove i zakletve sestrinstva, uručene su diplome za 67 doktora medicine, 28 doktora stomatologije, 18 diplomiranih medicinara zdravstvene njege, 17 profesora specijalne edukacije i rehabilitacije, jednog mastera zvstvene njege i dva mastera zdravstvene edukacije i rehabilitacije.

Slika

Foto: radiofoca.com

Student generacije je Olivera Drašković iz Istočnog Sarajeva, sa odsjeka medicine, koja je imala prosječnu ocjenu 9,74.

Zanimljivo je da je u isto vrijeme fakultet završila i njena sestra bliznakinja Kristina, koja je imala gotovo identičan prosjek, tek neznatno manji od nje.

Olivera već radi u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, dok je Kristina ostala na Medicinskom fakultetu.

- Kolektivu Bolnice „Srbija“ dugujem veliku zahvalnost što su mi pružili priliku da se zaposlim u veoma kratkom roku i dobijem željenu specijalizaciju- internu medicinu. Moja sestra i ja završile smo isti dan, zajedno smo studirale, dijelimo isti prosjek, ona se opredijelila za akademski poziv, a ja sam se odlučila za klinički put i mislim da smo jednako uspješne - rekla je Olivera Drašković.

Na odsjeku stomatologija najbolja je bila Dragana Marković sa prosjekom 8,67, na zdravstvenoj njezi Marica Perić 8,96 i na specijalnoj edukaciji i rehabilitaciji - smjer logopedija Nikolina Miladinović 9,37 i smjer razvojni poremaćaji Goran Pašov 9,15.

Slika

Foto: radiofoca.com

Dekan Medicinskog fakulteta Dejan Bokonjić ističe da su ovom promocijom u tržište rada uputili 133 mlada ljekara, od kojih su neki već zaposleni.

- Neki se spremaju da počnu da rade, uglavnom, kako stvari stoje, svi će imati posao i dobijati specijalizacije. Ponosni smo jer smo dali veliki doprinos razvoju našeg društva, ovo je kruna našeg rada, ova djeca su 99 odsto bili izvrsni studenti - rekao je Bokonjić.

On je naveo da će većina ovih mladih ljekara ostati na ovim prostorima da budu na usluzi građanima, a pojačaće i akademsku zajednicu.

Bokonjić je dodao da gdje god ode, po zdravstvenim ustanovama u BiH i regionu, sreće bivše studente ovog fakulteta, što pokazuje da ova visokoškolska ustanova radi dobar posao.

Slika

Foto: radiofoca.com

Pored dekana Bokonjića, diplomcima su na svečanosti srećne i uspješne ljekarske karijere poželjeli i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić i predsjednik Skupštine opštine Foča Srđan Drašković.

Uz najbolje studente, nagrade su dodijeljene i najuspješnijim nastavnicima u 2021. godini, po izboru studenata,  Brankici Davidović, Nataliji Hadživuković i Andrijani Bakoč.

Od 1993. godine, kada je osnovan, Medicinski fakultet u Foči upisalo je više od 5.000 studenata, a diplomiralo oko 1.500, rečeno je na svečanosti.

Na fakultetu trenutno studira više od 1.700 studenata iz regiona, Evrope, Azije i Amerike.

Komentari 2
 • Generic placeholder image
  Alas 27.11.2022. 00:10
  Većina ih je u sistemu vlasti.
 • Generic placeholder image
  Mladen 26.11.2022. 16:41
  Ako nisu u "sistemu vlasti" džaba im prosjek!
Povezane vijesti
Na konferenciji i sajmu ženskog preduzetništva oko 100 učesnika Na konferenciji i sajmu ženskog preduzetništva oko 100 učesnika
Građani Istočnog Sarajeva trčali za Miloša – Zajedno možemo sve! (FOTO) Građani Istočnog Sarajeva trčali za Miloša – Zajedno možemo sve! (FOTO)
Pejić: Razumijevanje i psihološka podrška od velike pomoći Pejić: Razumijevanje i psihološka podrška od velike pomoći
Najčitanije
 • Položen kamen temeljac za izgradnju zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo
  23h 8m
  6
 • Milan Savić predsjednik Studentskog parlamenta
  20h 26m
  5
 • Zbog udesa obustavljen saobraćaj na putu Zvornik-Vlasenica
  20h 16m
  0
 • Ambasador SAD u BiH u posjeti opštini Istočna Ilidža
  17h 23m
  0
 • Osam šampionskih titula džudistima „Famosa“ na prvenstvu Republike Srpske za juniore i starije pionire
  16h 33m
  0