Пронађени докази о повезаности терориста са украјинским националистима

28.03.2024. 18:44
1
ИЗВОР: srna.rs

Током истраге о терористичком нападу извршеном у Красногорску, у руској Московској области, пронађени су докази повезаности починилаца са украјинским националистима, саопштено је из Истражног комитета Руске Федерације.

У саопштењу се наводи да прелиминарни резултати истраге у потпуности потврђују да су терористичке радње планиране и пажљиво припремљене, уз финансијску подршку организатора.

- Као резултат рада са терористима у притвору и анализирања заплијењених уређаја и информација о финансијским трансакцијама, пронађени су докази о повезаности са украјинским националистима - написано је на "Телеграм" каналу Комитета.

Истражиоци су истакли да су терористи добили велике своте новца и криптовалута од Украјине.

- Истрагом су потврђени подаци о великој количини новца и криптовалута које су починиоци примили од Украјине и искористили за припрему тог злочина - додаје се у саопштењу.

Група наоружаних људи извршила је 22. марта напад на концертну дворану "Крокус сити хол". Они су насумично пуцали на цивиле и запалили дворану. У нападу је погинуло 143 људи.

Руске безбједносне службе привеле су 11 осумњичених за умијешаност у терористички напад, укључујући четири нападача који су приведени у региону Бријанск југозападно од Москве.

Одговорност за напад преузела је "Исламска држава".

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Hari 28.03.2024. 22:11
    Kakva Islamska država, nešto što je imaginarno i ne postoji ne može organizovati ovaj teroristički akt i masakr. Zločinci jesu pripadnici vjere Islama, ali to nema veze sa vjerom i potencijalnim džihadom. Saveznici Ukronacista misle da su Rusi naivni i da će progutati njihovu podvalu i laž i okrenuti ih u sukob na Kavkazu. Neće im to proći, laži i propaganda pada u vodu.
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    5m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    18h 27m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    19h 42m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    15h 35m
    0
  • Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
    23h 44m
    0