Pronađeni dokazi o povezanosti terorista sa ukrajinskim nacionalistima

28.03.2024. 18:44
1
IZVOR: srna.rs

Tokom istrage o terorističkom napadu izvršenom u Krasnogorsku, u ruskoj Moskovskoj oblasti, pronađeni su dokazi povezanosti počinilaca sa ukrajinskim nacionalistima, saopšteno je iz Istražnog komiteta Ruske Federacije.

U saopštenju se navodi da preliminarni rezultati istrage u potpunosti potvrđuju da su terorističke radnje planirane i pažljivo pripremljene, uz finansijsku podršku organizatora.

- Kao rezultat rada sa teroristima u pritvoru i analiziranja zaplijenjenih uređaja i informacija o finansijskim transakcijama, pronađeni su dokazi o povezanosti sa ukrajinskim nacionalistima - napisano je na "Telegram" kanalu Komiteta.

Istražioci su istakli da su teroristi dobili velike svote novca i kriptovaluta od Ukrajine.

- Istragom su potvrđeni podaci o velikoj količini novca i kriptovaluta koje su počinioci primili od Ukrajine i iskoristili za pripremu tog zločina - dodaje se u saopštenju.

Grupa naoružanih ljudi izvršila je 22. marta napad na koncertnu dvoranu "Krokus siti hol". Oni su nasumično pucali na civile i zapalili dvoranu. U napadu je poginulo 143 ljudi.

Ruske bezbjednosne službe privele su 11 osumnjičenih za umiješanost u teroristički napad, uključujući četiri napadača koji su privedeni u regionu Brijansk jugozapadno od Moskve.

Odgovornost za napad preuzela je "Islamska država".

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Hari 28.03.2024. 22:11
    Kakva Islamska država, nešto što je imaginarno i ne postoji ne može organizovati ovaj teroristički akt i masakr. Zločinci jesu pripadnici vjere Islama, ali to nema veze sa vjerom i potencijalnim džihadom. Saveznici Ukronacista misle da su Rusi naivni i da će progutati njihovu podvalu i laž i okrenuti ih u sukob na Kavkazu. Neće im to proći, laži i propaganda pada u vodu.
Povezane vijesti
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u momentalnu smrt Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u mom...
Najčitanije
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    17h 43m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    16h 32m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    19h 9m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    19h 14m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    18h 42m
    0