Пронађено 30 кг кокаина у кутијама са бананама

19.10.2022. 21:16
0
ИЗВОР: srna.rs

На подручју Винковаца пронађено је око 30 килограма кокаина у кутијама са бананама у магацину трговачког ланца.

Портал "Индекс" објавио је данас да је кокаин пронађен прије нешто мање од седам дана у кутијама са бананама у складишту трговачког ланца Босо, да су га пронашли радници у магацину воћа и поврћа, да се претпоставља да је дрога ту доспјела случајно, те да су пљенидби присуствовали и наоружани полицајци.

У оквиру велике полицијске акције, која се спроводи у Славонији, ухапшено је око тридесетак осумњичених из три организоване криминалне групе које су се бавиле препродајом дроге и цигарета.

Ријеч је о криминалним групама чији су организатори били повезани, а дјеловали су на подручју Хрватске, али и у иностранству.

Претреси и прикупљање доказа спроводе на подручју Осјечко-барањске, Вировитичко-подравске, Вуковарско-сремске и Пожешко славонске жупаније, као и Загреба.

"Индекс" подсјећа да су у Хрватској више пута пронађене веће количине кокаина у пакетима банана, углавном на југу земље. У луци Плоче прошле године у априлу заплијењена је рекордна количина кокаина од 500 килограма који је допремљен у контејнеру са бананама из Јужне Америке.

Коментари 0
Повезане вијести
Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало" Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало"
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    5h 31m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    23h 14m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    17h 31m
    6
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    19h 5m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    3h 0m
    0