Просјечна мартовска плата 1.091 КМ

26.04.2022. 14:27
0
ИЗВОР: srna.rs

Просјечна мартовска нето плата у Републици Српској била је 1.091 КМ и у односу на фебруар номинално остала на истом нивоу, а реално је мања за 2,5 одсто, саопштио је Републички завод за статистику.

Највиша просјечна мартовска нето плата према подручијима дјелатности од 1.559 КМ била је у финансијском и дјелатности осигурања, а најмања од 797 КМ у гражевинаству.

У марту ове године у односу на исти мјесец прошле године у свих 19 подручија дјелатности забиљежен је номинални раст нето плате, од чега највише од 23,7 одсто у подручију пословања некретнинама.

Просјечна мартовска бруто плата била је 1.642 КМ.

Цијене производа и услуга које се користе за личну потрошњу у Републици Српској, мјерене индексом потрошачких цијена, у марту ове године у односу на претходни мјесец у просјеку су више за 2,6 одсто, док су у односу на март претходне године у просјеку више за 9,1 одсто.

Највећи годишњи раст цијена у марту од 24,8 одсто забиљежен је одјељку превоз због виших цијена гоприва и мазива, док је највећи пад цијена од 4,6 одсто био код одјеће и обуће усљед сезонских снижења конфекције и обуће током године.

Коментари 0
Повезане вијести
Црква Светог Николе: Уз обнову светиње освјежен богослужбени живот Црква Светог Николе: Уз обнову светиње освјежен богослужбени живот
Амбер Алерт у БиХ: У случају нестанка дјетета слиједи мобилизација цјелокупне јавности Амбер Алерт у БиХ: У случају нестанка дјетета слиједи мобилизација цјелокупне јавности
У Српској смањено очекивано трајање живота У Српској смањено очекивано трајање живота
Најчитаније
 • Вјечне расправе о календару: Да ли би Срби прихватили промјену датума славе
  9h 45m
  1
 • У препуној сали Kултурног центра изведена монодрама "К`о камен"
  23h 27m
  0
 • Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију
  10h 49m
  0
 • У Српској смањено очекивано трајање живота
  11h 21m
  0
 • Црква Светог Николе: Уз обнову светиње освјежен богослужбени живот
  8h 39m
  0