Просвјетарима у Српској плате веће за 10 одсто

10.05.2022. 15:02
1
ИЗВОР: srna.rs

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић и предсједник Синдиката образовања, науке и културе Српске Драган Гњатић потписали су данас одлуку о повећању цијене рада за запослене у области образовања и културе са 100 КМ на 110 КМ.

Одлука о повећању цијене рада потписана је и између овог синдиката и Министарства за научнотехнолошки развој и високо образовање и информационо друштво, коју је у име министра потписала савјетник Жељка Јовичић.

Тривићева је рекла новинарима да је ово велики дан за запослене у области просвјете и културе Републике Српске, напоменувши да ће се ова одлука примијенити са обрачуном плате за мај, тако да већ почетком наредног мјесеца запослени у образовању и култури могу да очекују примања увећана за 10 одсто.

- Ово је позитиван тренд континуитета рада Владе Републике Српске у смислу повећања плата у области образовања и културе - рекла је Тривићева.

Она је рекла да је повећање од 10 одсто велики резултат и ресорних министарстава и Владе Српске у цијелости која препознаје зашто је важно у ресору образовања и културе поштовати свачији рад и радити на дигнитету запослених.

Гњатић је изразио задовољство данашњим потписивањем одлука о повећању цијене рада за 10 одсто чиме ће сви запослени у области образовања, науке и културе који се финансирају из буџета Српске, а путем Закона о платама, добити повећану мајску плату.

- Настављамо да побољашавамо материјални статус радника у области образовања, науке и културе. У наредном периоду очекујемо да буду испуњени наши захтјеви у вези са уједначавањем платних коефицијената са осталим корисницима буџета и да посебно искажемо накнаде за топли оброк и регрес на већ постојеће стање, односно на већ постојеће коефицијенте - рекао је Гњатић.

Он је истакао да синдикат има увјеравања из Владе и ресорних министарстава да ће врло интензивно радити на томе и да ће се у наредном периоду доћи до квалитетних рјешења.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Makarona 16.05.2022. 10:28
  Svaka cast!
Повезане вијести
Земљотрес код Омарске, осјетио се и у Бањалуци Земљотрес код Омарске, осјетио се и у Бањалуци
Ауто-школе у проблемима, гориво све скупље и све мање кандидата Ауто-школе у проблемима, гориво све скупље и све мање кандидата
Влада предложила повећање плата за 100 КМ у више сектора Влада предложила повећање плата за 100 КМ у више сектора
Најчитаније
 • Извучени добитници карата за концерт Драгане Мирковић
  10h 29m
  0
 • Наградна игра: Освојите карте за концерт Драгане Мирковић!
  23h 35m
  1
 • У први разред основне школе у Калиновику уписано пет ђака
  7h 31m
  1
 • Превозници гасе камионе због високих цијена горива
  9h 47m
  0
 • Навијач пао с трибине високе три метра
  6h 44m
  0