Просвјетарима у Српској плате веће за 10 одсто

10.05.2022. 15:02
1
ИЗВОР: srna.rs

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић и предсједник Синдиката образовања, науке и културе Српске Драган Гњатић потписали су данас одлуку о повећању цијене рада за запослене у области образовања и културе са 100 КМ на 110 КМ.

Одлука о повећању цијене рада потписана је и између овог синдиката и Министарства за научнотехнолошки развој и високо образовање и информационо друштво, коју је у име министра потписала савјетник Жељка Јовичић.

Тривићева је рекла новинарима да је ово велики дан за запослене у области просвјете и културе Републике Српске, напоменувши да ће се ова одлука примијенити са обрачуном плате за мај, тако да већ почетком наредног мјесеца запослени у образовању и култури могу да очекују примања увећана за 10 одсто.

- Ово је позитиван тренд континуитета рада Владе Републике Српске у смислу повећања плата у области образовања и културе - рекла је Тривићева.

Она је рекла да је повећање од 10 одсто велики резултат и ресорних министарстава и Владе Српске у цијелости која препознаје зашто је важно у ресору образовања и културе поштовати свачији рад и радити на дигнитету запослених.

Гњатић је изразио задовољство данашњим потписивањем одлука о повећању цијене рада за 10 одсто чиме ће сви запослени у области образовања, науке и културе који се финансирају из буџета Српске, а путем Закона о платама, добити повећану мајску плату.

- Настављамо да побољашавамо материјални статус радника у области образовања, науке и културе. У наредном периоду очекујемо да буду испуњени наши захтјеви у вези са уједначавањем платних коефицијената са осталим корисницима буџета и да посебно искажемо накнаде за топли оброк и регрес на већ постојеће стање, односно на већ постојеће коефицијенте - рекао је Гњатић.

Он је истакао да синдикат има увјеравања из Владе и ресорних министарстава да ће врло интензивно радити на томе и да ће се у наредном периоду доћи до квалитетних рјешења.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Makarona 16.05.2022. 10:28
  Svaka cast!
Повезане вијести
Црква Светог Николе: Уз обнову светиње освјежен богослужбени живот Црква Светог Николе: Уз обнову светиње освјежен богослужбени живот
Амбер Алерт у БиХ: У случају нестанка дјетета слиједи мобилизација цјелокупне јавности Амбер Алерт у БиХ: У случају нестанка дјетета слиједи мобилизација цјелокупне јавности
У Српској смањено очекивано трајање живота У Српској смањено очекивано трајање живота
Најчитаније
 • Вјечне расправе о календару: Да ли би Срби прихватили промјену датума славе
  8h 36m
  1
 • У препуној сали Kултурног центра изведена монодрама "К`о камен"
  22h 18m
  0
 • Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију
  9h 40m
  0
 • У Српској смањено очекивано трајање живота
  10h 12m
  0
 • Црква Светог Николе: Уз обнову светиње освјежен богослужбени живот
  7h 30m
  0