Протести подршке Палестинцима широм Европе

15.05.2021. 20:03
0
ИЗВОР: Nezavisne.com

 Припадници специјалне јединице француске полиције за сузбијање демонстрација данас су испалили сузавац и употријебили водене топове у Паризу док су демонстранти који подржавају Палестинце у Појасу Газе пркосили забрани окупљања у француској главном граду.

Неколико стотина људи марширало је мирно у другим градовима Француске и другдје у Европи, јавља агенција  AP.

У Паризу су се демонстранти разишли и скривали се од снага безбједности у сјеверним градским четвртима након што им је блокирано полазиште за планирани марш.

Шеф париске полиције Дидије Лајмон послао је 4.200 припадника снага безбједности на улице и затворио продавнице око почетне тачке марша у радничкој четврти након што је управни суд потврдио забрану због страха од насиља.

Власти су навеле да је забрањени про-палестински протест против израелске офанзиве у Гази у јулу 2014. прерастао у насиље и довео до сукоба са полицијом чиме су оправдале забрану данашњег окупљања.

Организатори су рекли да намјеравају да “осуде најновије израелске агресије” и обиљеже прогон Палестинаца након што је Израел прогласио независност 1948. године.

Демонстранти су се пребацивали из кварта у кварт док их је полиција јурила, понекад користећи сузавац и водене топове. У једном тренутку, пожар који су подметнули демонстранти блокирао је велику улицу.

Бијес због израелске офанзиве у Гази изазвао је данас протесте широм Европе, а хиљаде људи марширало је до израелске амбасаде у Лондону у знак протеста против израелских напада, наводи AP.

Коментари 0
Повезане вијести
Газа у пламену Газа у пламену
Најчитаније
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    22h 17m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    12h 32m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    20h 7m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    18h 5m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    10h 54m
    0