Протести за малену Џену данас у Сарајеву

18.02.2022. 13:16
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Уочи данашњих протеста за малу Џену Гаџун, који су заказани у 14.00 часова у Сарајеву, родитељи дјевојчице су се огласили на Фејсбук страници.

- Три мјесеца од смрти наше дјевојчице Џене Гаџун, приморани смо изаћи на улицу и тамо тражити правду. Незадовољни досадашњим радом Тужилаштва Кантона Сарајево, одлучили смо се на овај корак како бисмо јасно и гласно рекли да више не желимо чекати – написала је мајка Амила на Фејсбук страници "Протести Правда за Џену".

Прије два мјесеца комплетиран је и налаз обдукције, који је достављен Тужилаштву Кантона Сарајево, међутим, ми до дана данашњег немамо апсолутно никаквих инфомација, додаје мајка.


 - Шта је показао обдукциони налаз, шта је узрок смрти наше дјевојчице, хоће ли и када бити отворена истрага, ко је одговоран? – питања су на које одговоре траже мајка Амила и отац Мурис, али и сви који их подржавају.

Њихов адвокат Алмин Даутбеговић сматра став кантоналних тужилаца неуобичајеним, те је најавио обраћање Федералном тужилаштву и Високом судском и тужилачком савјету БиХ.

– Чекали смо и превише. Не желимо доживјети судбину породица које годинама чекају на правду – порука је уочи протеста.

Подршку породици Џене Гаџун која данас у 14 часова у Сарајеву одржава протесте мирном шетњом до Тужилаштва Кантона Сарајево пружиће и породица Мемић која већ шесту годину тражи истину о сину Џенану. Породица Надин Смајловић такође је уз родитеље Џене.

Двоипогододишња Џена Гаџун преминула је 14. новембра након кобне рутинске операције ока у приватној поликлиници – стоматолашкој ординацији, преноси N1.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mile 18.02.2022. 14:23
    Strasno
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на сваком кораку Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на свак...
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    5h 55m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    19h 5m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    19h 37m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    17h 56m
    0
  • Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“
    23h 53m
    1