Протојереју-ставрофору Војиславу Чаркићу највише признање - Грб града Источног Сарајева

14.07.2023. 14:49
2
ИЗВОР: srna.rs

Скупштина града Источно Сарајево усвојила је данас извјештај о извршењу буџета за претходну годину у износу од 16.359.557 КМ, а подржан је и закључак да за факултете са сједиштем на овом подручју нема отварања нових студијских програма изван града.

Одборници су једногласно усвојили информацију о ситуацији на Универзитету у Источном Сарајеву за 2022/23. годину и подржали закључак да за факултете са сједиштем у Источном Сарајеву нема отварања нових студијских програма изван града.

Закључак ће бити прослијеђен Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске и Универзитету.

Ректор Универзитета Милан Кулић истакао је да је Универзитет у посљедње двије године успио да заустави пад броја уписаних студената и за октобар најавио састанак о проблему њиховог одласка у Србију.

О томе ће разговарати представници Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Министарства просвјете Републике Српске и представници два јавна универзитета у Српској.

- Знамо да је то њихов избор и да на то не можемо утицати, али можемо вршити бољу промоцију. Нажалост, имамо дојава да неке локалне заједнице форсирају дјецу да уписују универзитете у Србији, што је некоректно према Републици Српској и према овом универзитету. Морамо да се тиме позабавимо - нагласио је Кулић.

Шеф Клуба одборника СДС-а Горан Шеховац рекао је да су одборници ове странке били против усвајања извјештаја о извршењу буџета јер сматрају да је Одјељење за финансије признало да није била прилагођена расходовна и приходовна страна буџета.

- Када је у питању буџет, има ту добрих ствари које су урађене, али има и много ствари које смо критиковали и нисмо могли да подржимо. Не кажем да се дефицит могао избјећи, али се могао смањити - сматра Шеховац.

На сједници је утврђено да ће протојереју-ставрофору Војиславу Чаркићу бити додијељено највише признање Грб града поводом славе Источног Сарајева 17. септембра Светог Петра Дабробосанског. 

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Георгина 25.07.2023. 18:19
  Остао уз свој народ..прави народни свештеник.Без лажног морала,лицемјерја.Легендарни поп Жућа.
 • Generic placeholder image
  Bob 15.07.2023. 23:32
  Jel vopra il tandaramandara?
Повезане вијести
Буџет ребалансом повећан за око 7,5 милиона КМ Буџет ребалансом повећан за око 7,5 милиона КМ
Усвојен Нацрт ребаланса буџета у износу од 23.473.000 КМ Усвојен Нацрт ребаланса буџета у износу од 23.473.000 КМ
Одржана свечана академија и додијељена признања поводом крсне славе града Источно Сарајево (ФОТО) Одржана свечана академија и додијељена признања поводом крсне славе града Источно Сарајево...
Најчитаније
 • Посни колач са вишњама и маком
  8h 20m
  0
 • На Јахорини ухапшен један од највећих бјегунаца у Европи
  4h 27m
  0
 • Марко Кубатлија од данас на челу Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ
  6h 34m
  8
 • Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића
  8h 25m
  0
 • Нерегистрована возила крстаре сеоским путевима
  8h 32m
  1