Протојереју-ставрофору Војиславу Чаркићу највише признање - Грб града Источног Сарајева

14.07.2023. 14:49
2
ИЗВОР: srna.rs

Скупштина града Источно Сарајево усвојила је данас извјештај о извршењу буџета за претходну годину у износу од 16.359.557 КМ, а подржан је и закључак да за факултете са сједиштем на овом подручју нема отварања нових студијских програма изван града.

Одборници су једногласно усвојили информацију о ситуацији на Универзитету у Источном Сарајеву за 2022/23. годину и подржали закључак да за факултете са сједиштем у Источном Сарајеву нема отварања нових студијских програма изван града.

Закључак ће бити прослијеђен Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске и Универзитету.

Ректор Универзитета Милан Кулић истакао је да је Универзитет у посљедње двије године успио да заустави пад броја уписаних студената и за октобар најавио састанак о проблему њиховог одласка у Србију.

О томе ће разговарати представници Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Министарства просвјете Републике Српске и представници два јавна универзитета у Српској.

- Знамо да је то њихов избор и да на то не можемо утицати, али можемо вршити бољу промоцију. Нажалост, имамо дојава да неке локалне заједнице форсирају дјецу да уписују универзитете у Србији, што је некоректно према Републици Српској и према овом универзитету. Морамо да се тиме позабавимо - нагласио је Кулић.

Шеф Клуба одборника СДС-а Горан Шеховац рекао је да су одборници ове странке били против усвајања извјештаја о извршењу буџета јер сматрају да је Одјељење за финансије признало да није била прилагођена расходовна и приходовна страна буџета.

- Када је у питању буџет, има ту добрих ствари које су урађене, али има и много ствари које смо критиковали и нисмо могли да подржимо. Не кажем да се дефицит могао избјећи, али се могао смањити - сматра Шеховац.

На сједници је утврђено да ће протојереју-ставрофору Војиславу Чаркићу бити додијељено највише признање Грб града поводом славе Источног Сарајева 17. септембра Светог Петра Дабробосанског. 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Георгина 25.07.2023. 18:19
    Остао уз свој народ..прави народни свештеник.Без лажног морала,лицемјерја.Легендарни поп Жућа.
  • Generic placeholder image
    Bob 15.07.2023. 23:32
    Jel vopra il tandaramandara?
Повезане вијести
Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута
Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ
Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу
Најчитаније
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    21h 11m
    0
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    21h 29m
    5
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    22h 5m
    8
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    19h 0m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    18h 2m
    0