Protojereju-stavroforu Vojislavu Čarkiću najviše priznanje - Grb grada Istočnog Sarajeva

14.07.2023. 14:49
2
IZVOR: srna.rs

Skupština grada Istočno Sarajevo usvojila je danas izvještaj o izvršenju budžeta za prethodnu godinu u iznosu od 16.359.557 KM, a podržan je i zaključak da za fakultete sa sjedištem na ovom području nema otvaranja novih studijskih programa izvan grada.

Odbornici su jednoglasno usvojili informaciju o situaciji na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu za 2022/23. godinu i podržali zaključak da za fakultete sa sjedištem u Istočnom Sarajevu nema otvaranja novih studijskih programa izvan grada.

Zaključak će biti proslijeđen Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i Univerzitetu.

Rektor Univerziteta Milan Kulić istakao je da je Univerzitet u posljednje dvije godine uspio da zaustavi pad broja upisanih studenata i za oktobar najavio sastanak o problemu njihovog odlaska u Srbiju.

O tome će razgovarati predstavnici Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Ministarstva prosvjete Republike Srpske i predstavnici dva javna univerziteta u Srpskoj.

- Znamo da je to njihov izbor i da na to ne možemo uticati, ali možemo vršiti bolju promociju. Nažalost, imamo dojava da neke lokalne zajednice forsiraju djecu da upisuju univerzitete u Srbiji, što je nekorektno prema Republici Srpskoj i prema ovom univerzitetu. Moramo da se time pozabavimo - naglasio je Kulić.

Šef Kluba odbornika SDS-a Goran Šehovac rekao je da su odbornici ove stranke bili protiv usvajanja izvještaja o izvršenju budžeta jer smatraju da je Odjeljenje za finansije priznalo da nije bila prilagođena rashodovna i prihodovna strana budžeta.

- Kada je u pitanju budžet, ima tu dobrih stvari koje su urađene, ali ima i mnogo stvari koje smo kritikovali i nismo mogli da podržimo. Ne kažem da se deficit mogao izbjeći, ali se mogao smanjiti - smatra Šehovac.

Na sjednici je utvrđeno da će protojereju-stavroforu Vojislavu Čarkiću biti dodijeljeno najviše priznanje Grb grada povodom slave Istočnog Sarajeva 17. septembra Svetog Petra Dabrobosanskog. 

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Georgina 25.07.2023. 18:19
    Ostao uz svoj narod..pravi narodni sveštenik.Bez lažnog morala,licemjerja.Legendarni pop Žuća.
  • Generic placeholder image
    Bob 15.07.2023. 23:32
    Jel vopra il tandaramandara?
Povezane vijesti
U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH
Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta
Ponovo blokirano održavanje sjednice o NATO agresiji na SRJ Ponovo blokirano održavanje sjednice o NATO agresiji na SRJ
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    18h 52m
    0
  • U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
    13h 49m
    4
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    19h 9m
    3
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    18h 14m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    19h 45m
    5