Први дан у функцији шаторски камп у Градишки

21.03.2020. 10:25
0
ИЗВОР: Srpska.info

У шаторе за изолацију путника који улазе у Републику Српску, односно БиХ, на граничном прелазу Градишка, још нико није смјештен.

Шатори су у функцији од данас, а на платоу бившег Царинског терминала дежурају војници Оружаних снага БиХ и чланови Цивилне заштите. На граничном прелазу нико од путника данас није ушао у државу из сусједне Хрватске, а само два аутомобила су изашла.

Слика

На граничном прелазу на улазу је колона камиона који чекају ред да уђу у земљу, након детаљног прегледа возача.

– Чекамо, шта друго да кажем, Није лако ни једноставно али је колона гаранција да нам ипак стиже роба и да се сви боримо да одржимо живот у гарницама подношљивог – кажу возачи који сатима на мосту чекају завршетак граничних процедура.

Иначе, у Градишки је јуче регистрована прва особа заражена вирусом корона, што је био повод за сједницу Штаба за ванредну ситуацију који је одржан синоћ.

Градоначелник Зоран Аџић каже за Српскаинфо да зараза потиче из кластера из Бањалуке и да су дефинисани сви даљи контакти заражене особе.

– Евидетирани су сви који су били у контакту са зараженом особом, те су они изоловани – рекао је Аџић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац! Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
Четири малољетника ухапшена након проналаска пиштоља код ученика у Градишци Четири малољетника ухапшена након проналаска пиштоља код ученика у Градишци
Ученик у школу донио оквир од пиштоља, полиција истражује случај Ученик у школу донио оквир од пиштоља, полиција истражује случај
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    19h 37m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    17h 39m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    16h 32m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    16h 37m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    15h 40m
    1