Први новогодишњи бизнис форум о инвестицијама и развоју општине Источна Илиџа

23.12.2022. 13:00
0
ИЗВОР: katera.news

Први новогодишњи бизнис форум „Источна Илиџа 2022“, који организује Општина Источна Илиџа, биће одржан сљедеће седмице у комплексу „Источник“ на Кули.

Форум ће бити одржан 27. децембра у 17.00 часова, а његов циљ је окупљање релевантних стручњака из области економије и предузетника који ће, у оквиру три панел-дискусије, разговарати о инвестицијама у Источној Илиџи.

Слика

Фото: Немања Пухало

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да се ова општина, према доступним показатељима, истакла као повољно привредно окружење и мјесто за инвестициона улагања.

У периоду 2016-2022. године у Источној Илиџи је изграђено преко 40.000 метара квадратних пословних објеката, у пословној зони Муљиште, Радуловац и на потезу магистралног пута М-18 – рекао је Божовић новинарима.

Како истиче, то је инвестициони циклус који је мултипликовао велику корист за општину Источна Илиџа.

- Наш план за наредне четири године је да се на потезу ове двије пословне зоне направи још 40.000 квадратник метара пословних објеката који ће запошљавати велики број наших суграђана – истакао је он.

На форуму ће, додаје Божовић, бити презентовани и регулациони планови који се односе на измјене урбанистичког плана општине Источна Илиџа.

- Презентоваћемо и регулациони план Грлица, кроз коју је планирана изградња обилазнице око Војковића. Све што смо до сада радили ствара предуслове за пословне зоне за које је заинтересовано све више инвеститора. Оно што смо створили кроз проведбене документе представља предуслов за долазак тих инвеститора - рекао је он.

Слика

Фото: Немања Пухало

Стручни савјетник у Одјељењу за финансије општине Источна Илиџа Жељко Тепавчевић рекао је да ће тема Првог панела бити „Инвестициони циклус Источне Илиџе у периоду 2016 – 2022“, те да ће Божовић бити један од панелиста који ће присутне упознати са развојем ове општине у поменутом периоду, као и о основним контурама инвестиционог циклуса за наредни период.

Према његовим ријечима, други панелиста ће бити Јадранка Куљанин, представник магазина „Пословне новине“.

- Пословне новине говоре о економији, тржишту БиХ, основним макро и микроекономским показатељима привреде на локалном нивоу – појаснио је он.

Такође, додаје, панелиста ће бити и Зоран Божовић, директор фирме „Профилати БХ“.

Тема Другог панела биће Изазови и бенефити изградње обновљивих извора енергије са посебним освртом на соларну енергију и њихов утицај на привреду Источне Илиџе“, а панелисти ће дискутовати о обновљивим изворима енергије.

- Панелисти ће дискутовати о рјешењима везаним за бизнисе, односно дигиталних трансформација у бизнисима на подручју ове општине. О томе ће говорити декан Електротехничког факултета у Палама, представник Подручне привредне коморе Источно Сарајево, експерт за дигиталне технологије Александар Мастиловић, као и други – рекао је он.

На Трећој панелу о примјерима добре праксе говориће представници предузећа са најбољом праксом.

- Они ће нам говорити о добрим примјерима и о томе како су развијали своје бизнисе, као подстрек за младе људе који имају идеје и желе да их реализују на подручју општине Источна Илиџа - закључио је Тепавчевић.

Коментари 0
Повезане вијести
У ОШ „Петар Петровић Његош“ обиљежен Дан српског јединства (ФОТО) У ОШ „Петар Петровић Његош“ обиљежен Дан српског јединства (ФОТО)
Топоним српског страдања - Јасеновац (ФОТО) Топоним српског страдања - Јасеновац (ФОТО)
Данас округли сто под називом “Вјера, слобода, умјетност и страдање у 20. вијеку” у Источној Илиџи Данас округли сто под називом “Вјера, слобода, умјетност и страдање у 20. вијеку” у Источн...
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 58m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 40m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 8m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 29m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 38m
    0