Prvi novogodišnji biznis forum o investicijama i razvoju opštine Istočna Ilidža

23.12.2022. 13:00
0
IZVOR: katera.news

Prvi novogodišnji biznis forum „Istočna Ilidža 2022“, koji organizuje Opština Istočna Ilidža, biće održan sljedeće sedmice u kompleksu „Istočnik“ na Kuli.

Forum će biti održan 27. decembra u 17.00 časova, a njegov cilj je okupljanje relevantnih stručnjaka iz oblasti ekonomije i preduzetnika koji će, u okviru tri panel-diskusije, razgovarati o investicijama u Istočnoj Ilidži.

Slika

Foto: Nemanja Puhalo

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da se ova opština, prema dostupnim pokazateljima, istakla kao povoljno privredno okruženje i mjesto za investiciona ulaganja.

U periodu 2016-2022. godine u Istočnoj Ilidži je izgrađeno preko 40.000 metara kvadratnih poslovnih objekata, u poslovnoj zoni Muljište, Radulovac i na potezu magistralnog puta M-18 – rekao je Božović novinarima.

Kako ističe, to je investicioni ciklus koji je multiplikovao veliku korist za opštinu Istočna Ilidža.

- Naš plan za naredne četiri godine je da se na potezu ove dvije poslovne zone napravi još 40.000 kvadratnik metara poslovnih objekata koji će zapošljavati veliki broj naših sugrađana – istakao je on.

Na forumu će, dodaje Božović, biti prezentovani i regulacioni planovi koji se odnose na izmjene urbanističkog plana opštine Istočna Ilidža.

- Prezentovaćemo i regulacioni plan Grlica, kroz koju je planirana izgradnja obilaznice oko Vojkovića. Sve što smo do sada radili stvara preduslove za poslovne zone za koje je zainteresovano sve više investitora. Ono što smo stvorili kroz provedbene dokumente predstavlja preduslov za dolazak tih investitora - rekao je on.

Slika

Foto: Nemanja Puhalo

Stručni savjetnik u Odjeljenju za finansije opštine Istočna Ilidža Željko Tepavčević rekao je da će tema Prvog panela biti „Investicioni ciklus Istočne Ilidže u periodu 2016 – 2022“, te da će Božović biti jedan od panelista koji će prisutne upoznati sa razvojem ove opštine u pomenutom periodu, kao i o osnovnim konturama investicionog ciklusa za naredni period.

Prema njegovim riječima, drugi panelista će biti Jadranka Kuljanin, predstavnik magazina „Poslovne novine“.

- Poslovne novine govore o ekonomiji, tržištu BiH, osnovnim makro i mikroekonomskim pokazateljima privrede na lokalnom nivou – pojasnio je on.

Takođe, dodaje, panelista će biti i Zoran Božović, direktor firme „Profilati BH“.

Tema Drugog panela biće Izazovi i benefiti izgradnje obnovljivih izvora energije sa posebnim osvrtom na solarnu energiju i njihov uticaj na privredu Istočne Ilidže“, a panelisti će diskutovati o obnovljivim izvorima energije.

- Panelisti će diskutovati o rješenjima vezanim za biznise, odnosno digitalnih transformacija u biznisima na području ove opštine. O tome će govoriti dekan Elektrotehničkog fakulteta u Palama, predstavnik Područne privredne komore Istočno Sarajevo, ekspert za digitalne tehnologije Aleksandar Mastilović, kao i drugi – rekao je on.

Na Trećoj panelu o primjerima dobre prakse govoriće predstavnici preduzeća sa najboljom praksom.

- Oni će nam govoriti o dobrim primjerima i o tome kako su razvijali svoje biznise, kao podstrek za mlade ljude koji imaju ideje i žele da ih realizuju na području opštine Istočna Ilidža - zaključio je Tepavčević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO) U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO)
Toponim srpskog stradanja - Jasenovac (FOTO) Toponim srpskog stradanja - Jasenovac (FOTO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 35m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 26m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 13m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 39m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 21m
    0