Први пут урађена сложена операција реконструкције дефекта коже у УКЦ-у Републике Српске

21.08.2024. 12:14
0
ИЗВОР: srna.rs

Хируршки тим Клинике за пластично-реконструктивну хирургију први пут је у Универзитетском клиничком центру Републике Српске /УКЦ/ у Бањалуци урадио сложени оперативни захват реконструкције дефекта коже након мутилантне трауме шаке.

Из УКЦ-а су саопштили да је ријеч о веома сложеном захвату јер је, осим теоријског знања, потребно много мануелне вјештине хирурга.

- Пацијет Г.Ђ. /49/ задобио је повреду лијеве шаке приликом рада са брусилицом, при чему су му оштећене екстензорне тетиве, те је дошло до некрозе коже дорзума шаке са посљедичним дефектом коже и експонираним коштано тетивним структурама. С обзиром на тежину повреде, постојала је велика могућност да пацијент изгуби функционалност руке - додаје се у саопштењу.

Слика

Фото: Facebook/УКЦ Републике Српске

Дефект коже је реконструисан микрохируршком техником перфораторским режњем задње подлактице, а оперативни захват, који је трајао три сата, протекао је без компликација и како је планирано.

- Посебно нас радује чињеница што је пацијент указао повјерење нашим хирурзима и нашој установи јер као словеначки осигураник могао је операцију да уради и у Словенији - истиче се у саопштењу.

Тим су чинили главни хирург оператер специјалиста пластично-реконструктивне хирургије Горан Вукадиновић, асистенти специјалиста пластично-реконструктивне хирургије Миљан Петковић и специјализант пластично-реконструктивне хирургије Лука Рајковача, те специјалиста анестезиологије са реанимацијом Ивана Поповић.

Коментари 0
Повезане вијести
Чувени пластични хирург др Дражан Ерић гостује и изводи компликован хируршки захват у УКЦ Бањалука (ВИДЕО) Чувени пластични хирург др Дражан Ерић гостује и изводи компликован хируршки захват у УКЦ ...
Ђоковић: Операција добро прошла Ђоковић: Операција добро прошла
Оперисан Новак Ђоковић Оперисан Новак Ђоковић
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 9m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 51m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 19m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 40m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 49m
    0