ПУ Источно Сарајево: Апел грађанима - опрезно приликом паљења ватре

29.03.2022. 11:37
0
ИЗВОР: katera.news

Из Полицијске управа Источно Сарајево апелује на грађане да спаљивање корова и другог горивог материјала приликом уређења својих имања, чине на одговоран начин и на површинама које могу контролисати, како би спријечили неконтролисано ширење ватре која би могла угрозити имовину, али и људски живот.

Посебну опасност представља неконтролисано спаљивање горивог материјала у близини шумских комплекса и засада усљед чега може доћи до шумског пожара или прожара на отвореном простору који могу проузроковати велику материјалну штету, саопштили су из ове управе.

Из ПУ Источно Сарајево подсјећају да је Законом предвиђена новчана казна у износу од  100 до 1.000 КМ за прекршај физичког лица, које пали коров или други пољопривредни отпад без претходног обавјештавања ватрогасно-спасилачке јединице и за лице које не предузме све неопходне мјере и радње на спречавању ширења ватре.

Током мјесеца марта евидетирана су три пожара која су изазвана усљед паљења траве и ниског растиња и то два на подручју Пала и један у Трнову. У овим пожарима није било повријеђених лица, али је наступила материјала штета.

Полицијска управа Источно Сарајево предузеће све законске мјере против свих лица за која се утврди да су изазвала пожар и тиме угрозила животе и здравље људи или причинила материјалну штету, наводи се у саопштењу.

У случају неконтролисаног ширења ватре потребно је да грађани одмах обавијесте надлежну ватрогасну јединицу на број 123 или најближу полицијску станицу на број 122.

Коментари 0
Повезане вијести
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Крађа у Палама Крађа у Палама
У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
Најчитаније
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    10h 52m
    0
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    11h 10m
    5
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    11h 46m
    4
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    8h 41m
    0
  • Три жене заражене ХИВ-ом током козметичког третмана
    12h 23m
    1