PU Istočno Sarajevo: Apel građanima - oprezno prilikom paljenja vatre

29.03.2022. 11:37
0
IZVOR: katera.news

Iz Policijske uprava Istočno Sarajevo apeluje na građane da spaljivanje korova i drugog gorivog materijala prilikom uređenja svojih imanja, čine na odgovoran način i na površinama koje mogu kontrolisati, kako bi spriječili nekontrolisano širenje vatre koja bi mogla ugroziti imovinu, ali i ljudski život.

Posebnu opasnost predstavlja nekontrolisano spaljivanje gorivog materijala u blizini šumskih kompleksa i zasada usljed čega može doći do šumskog požara ili prožara na otvorenom prostoru koji mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu, saopštili su iz ove uprave.

Iz PU Istočno Sarajevo podsjećaju da je Zakonom predviđena novčana kazna u iznosu od  100 do 1.000 KM za prekršaj fizičkog lica, koje pali korov ili drugi poljoprivredni otpad bez prethodnog obavještavanja vatrogasno-spasilačke jedinice i za lice koje ne preduzme sve neophodne mjere i radnje na sprečavanju širenja vatre.

Tokom mjeseca marta evidetirana su tri požara koja su izazvana usljed paljenja trave i niskog rastinja i to dva na području Pala i jedan u Trnovu. U ovim požarima nije bilo povrijeđenih lica, ali je nastupila materijala šteta.

Policijska uprava Istočno Sarajevo preduzeće sve zakonske mjere protiv svih lica za koja se utvrdi da su izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi ili pričinila materijalnu štetu, navodi se u saopštenju.

U slučaju nekontrolisanog širenja vatre potrebno je da građani odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na broj 123 ili najbližu policijsku stanicu na broj 122.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sankcionisano 55 vozača zbog alkohola Sankcionisano 55 vozača zbog alkohola
Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    22h 54m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    22h 59m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    23h 51m
    0
  • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    17h 2m
    4
  • Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
    17h 27m
    0