ПУ Источно Сарајево обиљежила Међународни дан безбједног интернета

09.02.2021. 14:32
0
ИЗВОР: Катера

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево данас су обиљежили 9. фебруар, Међународни дан безбједног интернета и тим поводом одржали састанке са представницима школских установа, са циљем спровођења заједничких активности у подизању свијести дјеце и младих о опасностима на интернету.

Током састанка говорило се o злоупотребама дјеце на интернету, сајбер криминалу, начину едукације младих о правилној употреби технологија, као начину пријављивања уколико дође до таквих ситуација.

С обзиром на то да је у току пандемија корона вируса и да се пословни рад све више обавља у дигиталном окружењу умјесто у директном контакту са ученицима, као што је то рађено током претходних година кроз превентивни рад полицијских службеника, потребно је да наставни кадар кроз неке од редовних активности информише дјецу о темама које се односе на сигурност на интернету.

Пошто је све већи број дјеце на интернету потребно је да их кроз заједничке активности, али и уз помоћ родитеља научимо како сигурно да користе интернет, препознају, али и избјегну ризике и опасности у сајбер окружењу.

На интернет страници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, ОВДЈЕ могу се наћи све информације и превентивни савјети који се односе на заштиту од свих облика високотехнолошког криминалитета.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Најчитаније
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    21h 15m
    6
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    3h 16m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    5h 56m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    2h 49m
    0
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    17h 45m
    0