PU Istočno Sarajevo obilježila Međunarodni dan bezbjednog interneta

09.02.2021. 14:32
0
IZVOR: Katera

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su obilježili 9. februar, Međunarodni dan bezbjednog interneta i tim povodom održali sastanke sa predstavnicima školskih ustanova, sa ciljem sprovođenja zajedničkih aktivnosti u podizanju svijesti djece i mladih o opasnostima na internetu.

Tokom sastanka govorilo se o zloupotrebama djece na internetu, sajber kriminalu, načinu edukacije mladih o pravilnoj upotrebi tehnologija, kao načinu prijavljivanja ukoliko dođe do takvih situacija.

S obzirom na to da je u toku pandemija korona virusa i da se poslovni rad sve više obavlja u digitalnom okruženju umjesto u direktnom kontaktu sa učenicima, kao što je to rađeno tokom prethodnih godina kroz preventivni rad policijskih službenika, potrebno je da nastavni kadar kroz neke od redovnih aktivnosti informiše djecu o temama koje se odnose na sigurnost na internetu.

Pošto je sve veći broj djece na internetu potrebno je da ih kroz zajedničke aktivnosti, ali i uz pomoć roditelja naučimo kako sigurno da koriste internet, prepoznaju, ali i izbjegnu rizike i opasnosti u sajber okruženju.

Na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, OVDJE mogu se naći sve informacije i preventivni savjeti koji se odnose na zaštitu od svih oblika visokotehnološkog kriminaliteta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sankcionisano 55 vozača zbog alkohola Sankcionisano 55 vozača zbog alkohola
Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe
Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    19h 56m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    5h 29m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    20h 6m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    5h 35m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    5h 33m
    0