Пуцњава у школи у Русији - погинуло 15 особа, жртве и дјеца

26.09.2022. 17:42
0
ИЗВОР: tanjug.rs

Наоружани нападач убио је данас 15 људи, међу којима је 11 дјеце и ранио је 24 особе у једној школи у Русији, након чега се убио, саопштили су руски истражитељи.

Нападач, мушкарац у раним тридесетим, који је идентификован као Артем Казанцев, убио је два чувара, а затим отворио ватру на ученике и наставнике у школи број 88 у Ижевску коју је некада и сам похађао, преноси Ројтерс.

Руски истражни комитет, који се бави великим злочинима, саопштио је да истражује сумњиве везе починиоца са неонацизмом.

- Истражитељи тренутно врше претрес његовог пребивалишта и проучавају личност нападача, његове ставове и окружење. Спроводе се провјере његове привржености неофашистичким ставовима и нацистичкој идеологији - наводи се у саопштењу комитета.

Објављен је снимак на којем се види тијело мушкарца како лежи у учионици са преврнутим намештајем и папирима разбацаним по крвавом поду.

Нападач је био обучен у црно, са црвеним кукастим крстом на мајици, био је наоружан са два ручно адаптирана пиштоља за испаљивање бојеве муниције и код себе је имао укупно 10 оквира муниције калибра 9 милиметара на којима је црвеном бојом исписано "мржња", саопштила је прес-служба одјељења Националне гарде региона Удмурт, преноси ТАСС.

Помоћник руског министра здравља Алексеј Кузњецов казао је да група љекара путује у Ижевск да помогне жртвама пуцњаве, пренијела је агенција Интерфакс.

Према његовим ријечима, у школу у којој ради 80 наставника и коју похађа 982 ђака упућено је 14 екипа Хитне помоћи.

Коментари 0
Повезане вијести
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    22h 21m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    19h 56m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    5h 55m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    4h 22m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    6h 14m
    0