Pucnjava u školi u Rusiji - poginulo 15 osoba, žrtve i djeca

26.09.2022. 17:42
0
IZVOR: tanjug.rs

Naoružani napadač ubio je danas 15 ljudi, među kojima je 11 djece i ranio je 24 osobe u jednoj školi u Rusiji, nakon čega se ubio, saopštili su ruski istražitelji.

Napadač, muškarac u ranim tridesetim, koji je identifikovan kao Artem Kazancev, ubio je dva čuvara, a zatim otvorio vatru na učenike i nastavnike u školi broj 88 u Iževsku koju je nekada i sam pohađao, prenosi Rojters.

Ruski istražni komitet, koji se bavi velikim zločinima, saopštio je da istražuje sumnjive veze počinioca sa neonacizmom.

- Istražitelji trenutno vrše pretres njegovog prebivališta i proučavaju ličnost napadača, njegove stavove i okruženje. Sprovode se provjere njegove privrženosti neofašističkim stavovima i nacističkoj ideologiji - navodi se u saopštenju komiteta.

Objavljen je snimak na kojem se vidi tijelo muškarca kako leži u učionici sa prevrnutim nameštajem i papirima razbacanim po krvavom podu.

Napadač je bio obučen u crno, sa crvenim kukastim krstom na majici, bio je naoružan sa dva ručno adaptirana pištolja za ispaljivanje bojeve municije i kod sebe je imao ukupno 10 okvira municije kalibra 9 milimetara na kojima je crvenom bojom ispisano "mržnja", saopštila je pres-služba odjeljenja Nacionalne garde regiona Udmurt, prenosi TASS.

Pomoćnik ruskog ministra zdravlja Aleksej Kuznjecov kazao je da grupa ljekara putuje u Iževsk da pomogne žrtvama pucnjave, prenijela je agencija Interfaks.

Prema njegovim riječima, u školu u kojoj radi 80 nastavnika i koju pohađa 982 đaka upućeno je 14 ekipa Hitne pomoći.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sve više djece ima digitalni autizam Sve više djece ima digitalni autizam
Ženu izujedala svinja, zadobila teške povrede Ženu izujedala svinja, zadobila teške povrede
Divne vijesti - Sergej Stupar iduće sedmice odlazi na liječenje u Moskvu Divne vijesti - Sergej Stupar iduće sedmice odlazi na liječenje u Moskvu
Najčitanije
 • Sjećanje na Mateju Radovića ne blijedi
  8m
  3
 • Ubijene dvije osobe, jedna povrijeđena
  14h 10m
  0
 • Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“
  20h 41m
  7
 • Putniče namjerniče, ako prolaziš kroz Ulm svrati na srpsko vojničko groblje
  15h 12m
  2
 • Sve više djece ima digitalni autizam
  16h 52m
  0