Пуповац: Очекује се бољи резултат СДСС него прије четири године

16.05.2021. 21:39
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједник Српског народног вијећа /СНВ/ Милорад Пуповац очекује да ће на данашњим локалним изборима у Хрватској СДСС имати бољи резултат него прије четири године у највећем дијелу јединица локалне и регионалне самоуправе у којима има своје кандидате, првенствено Сисачко-мославачкој и Вуковарско-сремској жупанији.

Он каже да очекује да ће резултати избора у Книну омогућити значајније учешће српске заједнице и обнова политичког учешћа Срба на том подручју.

Пуповац, који је и посланик у Сабору, сматра да су ови избори нека врста битке која ће показати да ли ће се десне странке, попут Домовинског покрета и њима блиских савезника афирмисати или ће партије попут ХДЗ-а сачувати политику десног центра и бити какав-такав гарант од продора десничара.

- У Загребу се очекују промјене које ће по свој прилици прекинути дуги континуитет једног типа власти, у Вуковару да се прекину политике националних подјела и сукоба по националној основи-  рекао је он.

Пуповац истиче да очекује у Ријеци да СДП који је ослабљена странка потврди задње упориште у великим градовима које има.

Он је након затварања гласачких мјеста објавио је да је значај ових избора вишеструк, те истакао да је важно да бирачи у што већем броју изађу на гласање.

- Јако је важно да бирачи изађу у што већем броју на локалне изборе, јер је то гаранција да ће се бранити демократија. Кад су у питању грађани српске националности, то је гаранција да ће политика српске заједнице допринијети одбрани демократије, те истовремено бољој партиципацији и заштитним механизмима за унапређење њихових права- рекао је Пуповац.

Коментари 0
Повезане вијести
Сукоб навијача и полиције код Загреба, двоје рањено Сукоб навијача и полиције код Загреба, двоје рањено
Ћутање о бомбардовању избјеглица Хрвати намећу као европску вриједност Ћутање о бомбардовању избјеглица Хрвати намећу као европску вриједност
Истекао рок за подношење пријава за учешће на изборима Истекао рок за подношење пријава за учешће на изборима
Најчитаније
 • Сокочани ухашени због тешке крађе
  18h 27m
  2
 • Упозорење на невријеме - апел пољопривредницима
  13h 56m
  0
 • СИПА: Ухапшена једна особа због превара у служби
  16h 58m
  1
 • Дојаве о бомбама широм Сарајева
  18h 39m
  0
 • Тридесет година од како су Вукашиновиће убиле комшије
  14h 1m
  2