Пуповац: Очекује се бољи резултат СДСС него прије четири године

16.05.2021. 21:39
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједник Српског народног вијећа /СНВ/ Милорад Пуповац очекује да ће на данашњим локалним изборима у Хрватској СДСС имати бољи резултат него прије четири године у највећем дијелу јединица локалне и регионалне самоуправе у којима има своје кандидате, првенствено Сисачко-мославачкој и Вуковарско-сремској жупанији.

Он каже да очекује да ће резултати избора у Книну омогућити значајније учешће српске заједнице и обнова политичког учешћа Срба на том подручју.

Пуповац, који је и посланик у Сабору, сматра да су ови избори нека врста битке која ће показати да ли ће се десне странке, попут Домовинског покрета и њима блиских савезника афирмисати или ће партије попут ХДЗ-а сачувати политику десног центра и бити какав-такав гарант од продора десничара.

- У Загребу се очекују промјене које ће по свој прилици прекинути дуги континуитет једног типа власти, у Вуковару да се прекину политике националних подјела и сукоба по националној основи-  рекао је он.

Пуповац истиче да очекује у Ријеци да СДП који је ослабљена странка потврди задње упориште у великим градовима које има.

Он је након затварања гласачких мјеста објавио је да је значај ових избора вишеструк, те истакао да је важно да бирачи у што већем броју изађу на гласање.

- Јако је важно да бирачи изађу у што већем броју на локалне изборе, јер је то гаранција да ће се бранити демократија. Кад су у питању грађани српске националности, то је гаранција да ће политика српске заједнице допринијети одбрани демократије, те истовремено бољој партиципацији и заштитним механизмима за унапређење њихових права- рекао је Пуповац.

Коментари 0
Повезане вијести
Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало" Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало"
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    9h 46m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    22h 7m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    54m
    1
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    3h 37m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    20h 55m
    0