Пуштањем нове жичаре 30. новембра почиње зимска сезона на Јахорини

05.10.2019. 10:45
0
ИЗВОР: Srna

Зимска сезона на Јахорини почеће 30. новембра пуштањем у рад најсавременије жичаре, једне од кључних инвестиција Олимпијског центра Јахорина, изјавио је извршни директор за технику и ски-стазе у овом центру Бојан Чуповић.

Он је рекао за РТС да ће радом жичаре скијалиште постати много комотније за скијаше, биће смањени редови на полазним станицама и увезана скијалиште Пољице са Огорелицом и Прачом.

Маркетинг менаџер из Олимпијског центра "Јахорина" Јелена Шкрба рекла је да је недавно регистрована двадестхиљадита вожња на Јахорини што је несвакидашње за ту планину.

-У протеклих 20 година тако нешто се није десило, остварили смо приходе од 100.000 евра само за ово лето што је рекордан резултат-, навела је Шкрба.

Директор Туристучке организације "Јахорина" Игор Тошић рекао је да је олимпијска планина у протеклој сезони имала госте из 64 земље.

-Од тога нам је Србија на првом мјесту, око 30 одсто су гости из Србије, свакако да ће посећеност гостију из Србије допринијети линије које су из Новог Сада и Београда, имаћемо чак и авио-линију Београд-Сарајево-, рекао је Тошић.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    23h 41m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    9h 14m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    23h 51m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    9h 20m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    9h 18m
    0