Puštanjem nove žičare 30. novembra počinje zimska sezona na Jahorini

05.10.2019. 10:45
0
IZVOR: Srna

Zimska sezona na Jahorini počeće 30. novembra puštanjem u rad najsavremenije žičare, jedne od ključnih investicija Olimpijskog centra Jahorina, izjavio je izvršni direktor za tehniku i ski-staze u ovom centru Bojan Čupović.

On je rekao za RTS da će radom žičare skijalište postati mnogo komotnije za skijaše, biće smanjeni redovi na polaznim stanicama i uvezana skijalište Poljice sa Ogorelicom i Pračom.

Marketing menadžer iz Olimpijskog centra "Jahorina" Jelena Škrba rekla je da je nedavno registrovana dvadesthiljadita vožnja na Jahorini što je nesvakidašnje za tu planinu.

-U proteklih 20 godina tako nešto se nije desilo, ostvarili smo prihode od 100.000 evra samo za ovo leto što je rekordan rezultat-, navela je Škrba.

Direktor Turistučke organizacije "Jahorina" Igor Tošić rekao je da je olimpijska planina u protekloj sezoni imala goste iz 64 zemlje.

-Od toga nam je Srbija na prvom mjestu, oko 30 odsto su gosti iz Srbije, svakako da će posećenost gostiju iz Srbije doprinijeti linije koje su iz Novog Sada i Beograda, imaćemo čak i avio-liniju Beograd-Sarajevo-, rekao je Tošić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Besplatne karte na Jahorini napravile problem roditeljima i profesorima Besplatne karte na Jahorini napravile problem roditeljima i profesorima
Tročlana ekipa iz Istočnog Sarajeva: Trst je ostao iza nas, idemo prema Torinu i Milanu Tročlana ekipa iz Istočnog Sarajeva: Trst je ostao iza nas, idemo prema Torinu i Milanu
Grand Off-road Tour 2024 – spoj nezaboravne avanture i prirodnih ljepota Grand Off-road Tour 2024 – spoj nezaboravne avanture i prirodnih ljepota
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    7h 28m
    0
  • Slani mafini
    16h 49m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    18h 44m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    16h 38m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    11h 7m
    3