Пуштена у рад платформа "Чувам те"

07.03.2021. 21:00
0
ИЗВОР: СРНА

Платформа "Чувам те", прва национална платформа за превенцију и заштиту од вршњачког насиља у Србији, пуштена је у рад данас, саопштила је премијер Ана Брнабић.
Она је навела да је платформа намијењена дјеци, ученицима, родитељима и просвјетним радницима, али да ће је користити и људи из државне управе и локалних самоуправа како би се заједно борили против тог проблема.

- Поред вршњачког насиља, које је у фокусу ове платформе, она је и алат који ће нам помоћи у борби против насиља према наставницима и свим запосленима у школама широм Србије - навела је Брнабићева на "Инстаграму".

Она је истакла да Влада има нулту толеранцију према вршњачком насиљу, насиљу у школама, а посебно према било каквој врсти насиља над просвјетним радницима и додала да је зато измијењен Протокол о поступању у установи у одговору на насиље, занемаривање и злостављање, као први корак ка системском уређењу тог важног проблема.

Према њеним ријечима, платформа "Чувам те" је један од резултата заједничког рада Владе Србије, синдикалних организација које представљају просвјетне раднике и организација цивилног друштва.

Она је појаснила да на овој платформи родитељи, ученици и наставници могу на једном мјесту наћи све информације које се тичу врсте насиља и поступања у различитим ситуацијама.

Брнабићева је истакла да је посебно важан сегмент који се односи на онлајн обуку за ученике, родитеље и наставнике.

- Министарство просвете, науке и технолошког развоја је пажљиво креирало различите обуке за све три групе и позивам све вас да их испробате. За сада их је креирано пет, а наставићемо да их развијамо и даље у складу са резултатима и искуствима грађана - рекла је Брнабићева.

Она је нагласила да је сљедећи важан корак омогућавање онлајн пријаве насиља, што ће омогућити грађанима да у сваком тренутку могу да пријаве насиље које укључује дјецу, али и да они лично прате ток и рјешавање своје пријаве.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    22h 25m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 9m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 54m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 53m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 59m
    0