Путин частио Ердогана, турски предсједник питао ко ће да плати

28.08.2019. 10:42
0
ИЗВОР: Srpska.info

Руски предсједник Владимир Путин частио је свог турског колегу Реџепа Тајипа Ердогана сладоледом на Московском међународном ваздушном и свемирском сајму на међународном аеродрому Зхуковски.

Предсједници су послије обиласка сајма пришли витрини с познатим руским сладоледима који су се свидјели многим свјетским политичарима. За Путина је већ постало уобичајено да купује сладолед на МАКС-у. Овај пут је одлучио почастити и свог турског колегу.

Након избора сладоледа, продавачица је казала да рачун износи 210 рубаља (3,20 долара). Ердоган је тада питао: “Хоћете ли платити и за мене?”, а Путин је одговорио: “Да, наравно да ћу платити, ипак сте Ви мој гост”.

Путин је предао жени 5.000 рубља и препустио министру индустрије и трговине Денису Мантурову да узме кусур уз опаску да је тај новац за развој ваздухопловства.

– Остатак дајте министру – климнувши главом у правцу министра индустрије и трговине, Дениса Мантурова. “То му је за развој ваздухопловства”.

– Хвала на дарежљивости – насмијао се министар.

Путин је за свој рођендан поклонио кинеском предсједнику Си Џинпинг кутију руског сладоледа. Он је једном изјавио да воли руске посластице рекавши медијима 2016. године да користи сваку посјету Русији да их и поједе, пише Klix.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Тежак пораз Ердогана на изборима Тежак пораз Ердогана на изборима
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    3h 4m
    0
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    7h 7m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    9h 11m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    21h 47m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    6h 25m
    0