Путин: Дискриминација Запада око свега што је повезано са Русијом

25.03.2022. 15:22
0
ИЗВОР: rs.sputniknews.com

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је да је у току пораст дискриминације на Западу око свега што је повезано са Русијом – забрањују се руски писци и књиге, што је за грађане Русије нешто незамисливо.

Како је рекао, из програма културних манифестација избацују композиторе као што су Пјотр Чајковски, Дмитриј Шостакович, Сергеј Рахмањинов, забрањују руске писце попут Фјодора Достојевског.

Оцијенио је и да је посљедњи пут једну такву кампању уништавања „неподобне“ литературе прије скоро 90 година спроводила нацистичка Њемачка.

- Покушавају да укину хиљадугодишњу културу Русије, њен народ. Говорим о дискриминацији која расте и обухвата све што је повезано са Русијом. То је тренд који се развија у читавом низу западних земаља уз саучешће, а каткад и охрабрење владајућих елита. У Русији, рецимо, нема мјеста етничких нетрпељивости - истакао је он.

Путин је казао и да на Западу цвјета такозвана „култура отказивања“, влада јавни остракизам, као и потискивање чињеница, књига, писаца и историјских личности који се не уклапају у савремене шаблоне, ма какви они апсурдни били.

- У Холивуду, на примјер, свако мало су се појављивали филмови у којима су једини побједници над нацизмом били Американци, док се храброст и херојство Црвене Армије, која је дала пресудни допринос, чак ни не спомиње - рекао је.

Истовремено, на Дан сјећања на жртве Хирошиме и Нагасакија у Јапану или стидљиво ћуте ко је бацио бомбе на ове градове, или пишу сасвим очигледне глупости и кажу да су то урадили „апстрактни савезници“.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    6h 54m
    0
  • Партизан мијења име!
    23h 49m
    4
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    7h 1m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    3h 43m
    0
  • Код Трнова ухапшено лице због криволова
    7h 10m
    0