Putin: Diskriminacija Zapada oko svega što je povezano sa Rusijom

25.03.2022. 15:22
0
IZVOR: rs.sputniknews.com

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je u toku porast diskriminacije na Zapadu oko svega što je povezano sa Rusijom – zabranjuju se ruski pisci i knjige, što je za građane Rusije nešto nezamislivo.

Kako je rekao, iz programa kulturnih manifestacija izbacuju kompozitore kao što su Pjotr Čajkovski, Dmitrij Šostakovič, Sergej Rahmanjinov, zabranjuju ruske pisce poput Fjodora Dostojevskog.

Ocijenio je i da je posljednji put jednu takvu kampanju uništavanja „nepodobne“ literature prije skoro 90 godina sprovodila nacistička Njemačka.

- Pokušavaju da ukinu hiljadugodišnju kulturu Rusije, njen narod. Govorim o diskriminaciji koja raste i obuhvata sve što je povezano sa Rusijom. To je trend koji se razvija u čitavom nizu zapadnih zemalja uz saučešće, a katkad i ohrabrenje vladajućih elita. U Rusiji, recimo, nema mjesta etničkih netrpeljivosti - istakao je on.

Putin je kazao i da na Zapadu cvjeta takozvana „kultura otkazivanja“, vlada javni ostrakizam, kao i potiskivanje činjenica, knjiga, pisaca i istorijskih ličnosti koji se ne uklapaju u savremene šablone, ma kakvi oni apsurdni bili.

- U Holivudu, na primjer, svako malo su se pojavljivali filmovi u kojima su jedini pobjednici nad nacizmom bili Amerikanci, dok se hrabrost i herojstvo Crvene Armije, koja je dala presudni doprinos, čak ni ne spominje - rekao je.

Istovremeno, na Dan sjećanja na žrtve Hirošime i Nagasakija u Japanu ili stidljivo ćute ko je bacio bombe na ove gradove, ili pišu sasvim očigledne gluposti i kažu da su to uradili „apstraktni saveznici“.

Komentari 0
Povezane vijesti
Veliki rat na Bliskom istoku vodi do katastrofe svjetskih razmjera Veliki rat na Bliskom istoku vodi do katastrofe svjetskih razmjera
Ko će prvi testirati rusku vakcinu protiv raka? Ko će prvi testirati rusku vakcinu protiv raka?
Pjanić se izvinio Rusima - nije htio meč protiv njih, a sad zbog miliona došao u CSKA Pjanić se izvinio Rusima - nije htio meč protiv njih, a sad zbog miliona došao u CSKA
Najčitanije
  • Zemni ostaci Jovana Dučića sahranjeni u Trebinju
    5h 1m
    7
  • Najavljeni prekidi u isporuci električne energije
    18h 31m
    0
  • Nova pravila na Instagramu: Nema više snimanja ekrana privatnih poruka
    16h 51m
    0
  • Sudar tri vozila, jedno lice povrijeđeno
    17h 31m
    0
  • Jeziva saobraćajna nezgoda kod Prijedora
    16h 32m
    0