Путин: Достављају оружје да би продужили сукоб

05.06.2022. 13:14
0
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је данас да сва "збрка" о додатним испорукама наоружања Кијеву има само један циљ - да што више продужи оружани сукоб у Украјини.

Путин је рекао да испорука америчких вишеракетних лансирних система "МЛРС" Украјини у суштини ништа неће промијенити, јер Кијев има слично наоружање, укључујући пројектиле сличног домета и они тиме само надокнађују изгубљено.

Он је подсјетио да украјинска армија има сличне системе совјетске и руске производње попут "Града", "Смерча" и "Урагана".

Путин је напоменуо да ће Москва извући закључке и гађаће објекте које раније није, уколико далекометни пројектили буду достављени Кијеву.

Руска новинска агенција ТАСС подсјећа да су америчке власти средином седмице најавиле нови пакет помоћи Украјини, који обухвата испоруку вишелансирних ракетних система "ХИМАРС" и муницију за то оруђе. 

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    22h 3m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    8h 2m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    6h 29m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    8h 21m
    0
  • "Кад ти живот створи хиљаду разлога за плакање, ти му покажи хиљаду разлога за осмијех!"
    9h 19m
    1