Putin: Dostavljaju oružje da bi produžili sukob

05.06.2022. 13:14
0
IZVOR: srna.rs

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da sva "zbrka" o dodatnim isporukama naoružanja Kijevu ima samo jedan cilj - da što više produži oružani sukob u Ukrajini.

Putin je rekao da isporuka američkih višeraketnih lansirnih sistema "MLRS" Ukrajini u suštini ništa neće promijeniti, jer Kijev ima slično naoružanje, uključujući projektile sličnog dometa i oni time samo nadoknađuju izgubljeno.

On je podsjetio da ukrajinska armija ima slične sisteme sovjetske i ruske proizvodnje poput "Grada", "Smerča" i "Uragana".

Putin je napomenuo da će Moskva izvući zaključke i gađaće objekte koje ranije nije, ukoliko dalekometni projektili budu dostavljeni Kijevu.

Ruska novinska agencija TASS podsjeća da su američke vlasti sredinom sedmice najavile novi paket pomoći Ukrajini, koji obuhvata isporuku višelansirnih raketnih sistema "HIMARS" i municiju za to oruđe. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u momentalnu smrt Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u mom...
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    10h 50m
    0
  • Krađa u Palama
    9h 8m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    23h 27m
    2
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    5h 35m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    8h 23m
    0