Путин: Европа ће плаћати гас у рубљама

23.03.2022. 19:11
0
ИЗВОР: srpskacafe.com

Руски предсједник Владимир Путин рекао је да ће Европа, чим то буде могуће, гас плаћати у рубљама, преноси РТ.

– Нема смисла да испоручујемо робу у ЕУ, САД и примамо уплате у доларима, еврима и низу других валута, па сам одлучио да спроведем сет мјера. Почнимо од природног гаса који се испоручује такозваним непријатељским земљама, да се плаћање пребаци у руске рубље – рекао је Путин на састанку са члановима Владе.

Он је напоменуо да је ријеч о одбијању коришћења свих валута које су се саме компромитовале.

Путин је истакао да ће Русија наставити да испоручује ​​гас другим државама у складу с количинама и цијенама предвиђеним раније склопљеним уговорима.

– Желим посебно нагласити да ће Русија, наравно, наставити испоручивати ​​природни гас у складу с количинама и цијенама, принципима утврђивања цијена у раније склопљеним уговорима – рекао је, преноси ТАСС.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    3h 14m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    23h 59m
    6
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    6h 0m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    8h 40m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    5h 33m
    1