Путин: Јача позиција Русије на глобалном тржишту оружја

16.12.2019. 20:28
0
ИЗВОР: Tanjug

Позиција Русије на глобалном тржишту оружја јача, упркос појачаном режиму санкција и нелојалној конкуренцији, изјавио је данас предсједник Русије Владимир Путин.

Извоз руског наоружања и војне опреме расте, ове године испоручено је оружја и опреме вриједне 13 милијарди долара, рекао је Путин и додао да је то више од двије милијарде долара у односу на исти период прошле године, пренио је ТАС.

– Позиција Русије на глобалном тржишту оружја јача, упркос појачаном режиму санкција и нелојалној конкуренцији – истакао је Путин.

Путин је додао да ситуацију на тржиштима оружја треба стално анализирати и да треба водити рачуна о промјенљивим захтјевима купаца.

– Потребно је стално анализирати стање на регионалним тржиштима, у реалном времену, узимајући у обзир промјенљиве захтјеве купаца и удовољавајући њиховим растућим захтјевима – рекао је предсједник Русије.

Он каже и да су наруџбине за руско наоружање генерално стабилне и износе преко 50 милијарди долара.

– Велика потражња за домаћим одбрамбеним производима је озбиљан подстицај за побољшање облика и метода рада и задржавање водећих позиција у овом сегменту високе технологије – додао је Путин.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Извоз оружја и муниције из БиХ и даље расте Извоз оружја и муниције из БиХ и даље расте
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    21h 35m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    7h 8m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    21h 45m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    7h 14m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    7h 12m
    0