Путин: Москва ће учинити да нове територије осјете подршку цијеле земље

30.09.2022. 17:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Русија ће да се постара да мјештани Донбаса и других ослобођених територија осјете подршку цијеле земље, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин.

Он је говорио током церемоније присаједињења Доњецке и Луганске Народне Републике, као и Запорошке и Херсонске области Русији.

Путин је обећао обнову уништених градова, кућа, школа, болница, позоришта и музеја, као и поновно покретање и развијање индустријских предузећа, фабрика, инфраструктуре и социјалног и пензионог система, јавио је ТАСС.

- Наравно, радићемо на повећању нивоа безбједности. Заједно ћемо се постарати да грађани нових области осјете подршку цијелог руског народа, свих република, територија и области наше огромне отаџбине - рекао је Путин.

Путин је раније саопштио да Русија у свом саставу има четири нове области и да ће одлуку народа бранити свим средствима.

Путин је изјавио да је Русија спремна за разговоре са Украјином и позвао Кијев да призна резултате референдума, као и да одмах прекине са војним акцијама и врати се за преговарачки сто.

Становници поменутих области већински су подржали приступање Русији на референдумима одржаним од 23. до 27. септембра.

Коментари 0
Повезане вијести
Приштина организује референдум, Срби најавили бојкот Приштина организује референдум, Срби најавили бојкот
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“ Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    8h 55m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 39m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    23h 52m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    20h 6m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    2h 24m
    0