Путин: Не долазе у обзир термини родитељ 1 и родитељ 2, Руси имају оца и мајку!

02.12.2019. 20:23
0
ИЗВОР: Русија данас/Искра

Током расправе о руском националном идентитету, предсједник Владимир Путин побринуо се да уљудно, али одлучно одбаци сваку замјену традиционалних породичних структура замишљеним „напреднијим“ примјерима примјењеним на Западу.

-Рекли сте да се ријеч мајка не може замијенити. Испада да можда и може. У неким земљама замијенили су је рјечју родитељ број један и родитељ број два. Надам се да се то овдје никада неће догодити- рекао је Путин на састанку савјетодавног тијела Кремља – Савјета за међунационалне односе.

Његове примједбе услиједиле су као одговор посланику Виктору Водолатском, који је говорио о напорима на његовању уједињујућег идентитета међу руском омладином, а да притом не буде нарушен ниједан други етнички, вјерски или групни идентитет. Ријечи „мајка“ и „родитељ“ функционално су исте, али носе врло различиту емоционалну тежину, рекао је Водолатски, баш као и „домовина“ и „земља“.

Смјешећи се док је одговарао, Путин је вјероватно ишао у западном смијеру. Једно значајно мјесто гдје су мајчинство и очинство замијењени у име „социјалне једнакости“ је Француска, где су у фебруару такође школски уџбеници измијењени, те у њима сада пише „родитељ 1“ и „родитељ 2“, како би се одразила нова „породична различитост“.

Одређене породице нашле су се заглављене у „прилично старомодним социјалним и породичним моделима“, изјавила је у фебруару Валери Петит, заступник у већинској РЕМ странци предсједника Емануела Макрона.

Слична мјера је била у току у Италији, али је замјеник премијера Матео Салвини вратио „мајку“ и „оца“ на званичне обрасце у априлу. Нејасно је гдје би тај приједлог могао бити на дневном реду актуелне владе, која је састављена у септембру да би се Салвини искључио без избора, у још једном показатељу демократије ЕУ у најбољем реду.

Није изненађујуће да су САД предводиле пут у „прогресивном“ бирократском говору, а Стејт департмент је најавио да ће замијенити „мајку“ и „оца“ на захтјевима за пасош 2011. године, током Обамине администрације. Бренда Спраџ, заменик помоћника секретара за услуге издавања пасоша у то вријеме, утврдила је да је то посљедица „промијена у медицинској науци и репродуктивној технологији“.

ЛГБТ активистичка група „Савјет за породичну равноправност“ није оставила никакве сумње у мотиве тог потеза, такође, поздрављајући промјену у „глобалнији термин“ који би омогућио „многим различитим врстама породица“ да се осјећају препознатим. Ово је било четири године прије него што је Врховни суд САД-а истосполне бракове потврдио као сагласне уставном праву, имајте то на уму.

Да будемо фер, мајке и очеви нису у потпуности замијењени обрасцима Стејт департмента. Тренутно постоје уноси за „мајка / отац / родитељ“, што је очигледно неприхватљива дискриминација за дјецу оних утроје или оних из полиаморних односа, који и даље остају неправедно илегални према оштрим америчким законима.

Док западне групе за „људска права“ можда спремају крила да осуде Путинове примједбе као још један примјер „угњетавања“ у Русији, оне би требале да задрже своје коње прије него што уберу те чекове лобирања. На састанку је такође разговарано о пријему и прихватању имиграната, осуди „незнања и екстремизма“ и подршци аутохтоним народима Русије, који живе у бољим условима и у далеко већем броју од Индијанаца, што треба нагласити.

То би закомпликовало виртуелне игре и виртуелне сигнале моралности који плаћају њихове рачуне, тако да не бисмо требали задржавати дах.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Три жене заражене ХИВ-ом током козметичког третмана Три жене заражене ХИВ-ом током козметичког третмана
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    10h 56m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    10h 12m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    7h 28m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    5h 50m
    0
  • Данас Марковдан
    14h 38m
    0