Путин одликовао Ким Џонг Уна

05.05.2020. 12:04
0
ИЗВОР: СРНА

Руски предсједник Владимир Путин додијелио је сјевернокорејском лидеру Ким Џонг Уну комеморативну ратну медаљу у знак обиљежавања 75 година од побједе над нацистичком Њемачком, саопштено је данас из Амбасаде Русије у Пјонгјангу.

У саопштењу се наводи да је медаља додијељена Киму ради његове улоге у очувању сјећања на совјетске војнике који су погинули на територији Сјеверне Кореје.

Руски амбасадор у Сјеверној Кореји Александар Мацегора предао је одликовање сјевернокорејском министру спољних послова Ри Сонгвјону.

Ким није присуствовао церемонији.

На фотографијама објављеним са церемоније виде се руски и сјевернокорејски званичници са заштитним маскама упркос чињеници да у тој земљи није пријављен ниједан случај Ковида-19.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса
    7h 45m
    2
  • Данас Свети Јоаким и Ана
    9h 38m
    0
  • Малим херојима у борби за живот потребна подршка друштва
    8h 58m
    0
  • Тресло се тло: Земљотрес код Кнежева
    7h 34m
    0
  • Какво нас вријеме сутра очекује?
    3h 38m
    0