Putin odlikovao Kim Džong Una

05.05.2020. 12:04
0
IZVOR: SRNA

Ruski predsjednik Vladimir Putin dodijelio je sjevernokorejskom lideru Kim Džong Unu komemorativnu ratnu medalju u znak obilježavanja 75 godina od pobjede nad nacističkom Njemačkom, saopšteno je danas iz Ambasade Rusije u Pjongjangu.

U saopštenju se navodi da je medalja dodijeljena Kimu radi njegove uloge u očuvanju sjećanja na sovjetske vojnike koji su poginuli na teritoriji Sjeverne Koreje.

Ruski ambasador u Sjevernoj Koreji Aleksandar Macegora predao je odlikovanje sjevernokorejskom ministru spoljnih poslova Ri Songvjonu.

Kim nije prisustvovao ceremoniji.

Na fotografijama objavljenim sa ceremonije vide se ruski i sjevernokorejski zvaničnici sa zaštitnim maskama uprkos činjenici da u toj zemlji nije prijavljen nijedan slučaj Kovida-19.

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus
Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci
Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO) Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO)
Najčitanije
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    9h 42m
    2
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    10h 55m
    0
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    11h 35m
    0
  • Prekid u vodosnabdijevanju u naselju Dobrinja I
    3h 58m
    0
  • Treslo se tlo: Zemljotres kod Kneževa
    9h 31m
    0