Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци

25.03.2024. 20:50
0
ИЗВОР: srna.rs

Руски предсједник Владимир Путин рекао је да је сада познато ко је извршио напад у концертној дворани "Крокус" на подручју Москве, али да треба сазнати имена налогодаваца.

- Прије свега хоћу још једном да изразим дубоко саучешће породицама и пријатељима погинулих у крвавом варварском терористичком нападу 22. марта и да пожелим брз опоравак рањенима. Захваљујем свима који су у најтежим условима спасавали људе и помагали повријеђенима - изјавио је Путин на састанку о мјерама које треба предузети након терористичког напада.

Руски лидер је нагласио да је познато да су злочин починили радикални исламисти, против чије идеологије се и сам исламски свијет борио вијековима, али сада треба открити налогодавце напада.

- Они који су планирали тај терористички напад надали су се да ће посијати панику и раздор у нашем друштву, али су наишли на јединство и одлучност да се супротставимо том злу - истакао је Путин.

Он је додао да је руско друштво у ово тешко време исказало примјер праве солидарности, уједињености и међусобне подршке.

Предсједавајући руског Истражног комитета Александар Бастрикин изјавио је да је број погинулих у нападу на концертну дворану "Крокус" повећан на 139.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    16h 52m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    18h 7m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    23h 58m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    22h 25m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    14h 0m
    0