Путин: Руши се униполарна хегемонија - у току је формирање праведнијег свијета

29.09.2022. 19:10
0
ИЗВОР: rs.sputniknews.com

У току је формирање праведнијег свијета, изјавио је руски предсједник Владимир Путин на састанку са шефовима обавјештајних служби држава-чланица Заједнице Независних Држава.

- Пред нашим очима се одвија сложен процес формирања праведнијег свјетског поретка - рекао је руски лидер.

То формирање, по његовим ријечима, прате проблеми који леже на површини.

- Униполарна хегемонија се неумољиво руши. То је објективна реалност са којом Запад категорично не жели да се смири. Све што произилази из тога, ми видимо - објаснио је Путин.

По његовим ријечима, Запад покушава да спроводи политику диктата, грчевито се држећи за прошлост и измишљајући нове проблеме.

Расту ризици дестабилизације ситуације, укључујући и у пацифичком региону, рекао је руски лидер и истакао, да западне земље праве сценарије за распиривање сукоба на територији ЗНД.

- Имамо их већ довољно. Довољно је погледати шта се сада дешава између Русије и Украјине, шта се дешава на границама неких других земаља ЗНД - рекао је Путин.

Према његовим ријечима, "све је то резултат распада Совјетског Савеза".

 

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Земни остаци Јована Дучића сахрањени у Требињу
    1h 15m
    5
  • Најављени прекиди у испоруци електричне енергије
    14h 45m
    0
  • Судар три возила, једно лице повријеђено
    13h 45m
    0
  • Нова правила на Инстаграму: Нема више снимања екрана приватних порука
    13h 5m
    0
  • Језива саобраћајна незгода код Приједора
    12h 46m
    0