Путин: Успјешни разговори, амбасадори се враћају на посао

16.06.2021. 18:53
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас, након самита са америчким колегом Џоом Бајденом да су разговори били добри и да нису имали непријатељску природу.

Он је на конференцији за новинаре рекао да су разговори били чак и конструктивни и да су обје стране показале спремност да разумију једна другу.

Такође, рекао је Путин, Бајден се сложио да двије стране започну преговоре о сајбер безбједности, а након недавних хакерских напада на велике корпорације.

Такође, Путин је казао и да су се сложили да се амбасадор Русије у САД и САД у Русији врате на своја радна мјеста и наставе своје дипломатске активности.

Руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов и амерички у Русији Џон Саливен прије неколико мјесеци враћени су на консуилтације у матичне земље због високих тензија између САД и Русије, преноси Гардијан.

-Бајден и ја смо се сложили да амбасадори треба да се врате на своја радна мјеста и наставе своје дипломатске активности- рекао је Путин на конференцији за новинаре.

Путин је најавио и почетак консултација на дипломатском нивоу између руског Министарства спољних послова и Стејт Департмента о читавом низу питања.

"Русија има само једну обавезу према Украјини"

Путин изјавио је данас да Русија има само једну обавезу према Украјини - да допринесе спровођењу одредби споразума из Минска и истакао да је Москва спремна за то. Путин је, након разговора са америчким колегом Џозефом Бајденом, рекао да ће Русија, без сумње, кренути тим путем ако је украјинска страна спремна за то, јавља ТАСС. Питање могућности приступања Украјине НАТО-у током данашњег самита једва да је поменуто, рекао је Путин.

-Између осталог, договорили смо се да Министарство спољних послова Руске Федерације и Стејт Департмент на дипломатском нивоу започну консултације о читавом низу питања. Много је тема које су се накупиле. Ја сматрам да обје стране, укључујући и америчку, намјеравају да трагају за ријешењима- рекао је председник Путин, преноси ТАСС.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    19h 31m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 27m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    18h 31m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    15h 24m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    17h 21m
    0