Путницима омогућен улазак у Српску на мање од 14 дана

13.05.2020. 11:46
0
ИЗВОР: Srpska.info

Републички штаб за ванредне ситуације Републике Српске донио је Закључак којим је предвиђена могућност да особе које улазе у Српску овде могу боравити краће од 14 дана, колико је прописани период кућне изолације за особе које улазе у РС, али и у том случају су обавезни боравити у кућној изолацији.

Ријеч је о допуни Закључка о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести COVID-19 Републичке управе за инспекцијске послове РС.

– У складу са наведеним допунама закључка, особама које приликом уласка у БиХ преко граничних прелаза на територији Српске пријаве надлежном инспектору да ће боравити у РС краће од 14 дана, републички инспектор ће издати Рјешење о стављању у кућну изолацију у кућној средини на пријављени број дана. Особа којој је донесено Рјешење по овом основу, обавезна је да се пријави надлежној хигијенско-епидемиолошкој служби у мјесту боравка у року од 24 часа од уласка у РС, а надлежној комуналној полицији прије напуштања мјеста боравка приликом повратка у иностранство – саопштили су из Инспектората РС, нагласивши да ће поштивање мјере кућне изолације контролисати надлежне службе.

– За кршење кућне изолације Законом о заштити становништва од заразних болести прописане су новчане казне. Позивамо све особе које у наредним данима планирају долазак и краћи боравак у Српској, да се придржавају изречене мјере кућне изолације и да се не излажу ризику од кажњавања – поручују из Инспектората РС.

Коментари 0
Повезане вијести
Појачана фреквенција возила на улазу, али и излазу из БиХ Појачана фреквенција возила на улазу, али и излазу из БиХ
Појачан саобраћај на више граничних прелаза Појачан саобраћај на више граничних прелаза
За неплаћене саобраћајне казне дугује скоро 81.000 КМ За неплаћене саобраћајне казне дугује скоро 81.000 КМ
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    8h 41m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    4h 38m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    10h 45m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    23h 21m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    7h 59m
    0