Путницима омогућен улазак у Српску на мање од 14 дана

13.05.2020. 11:46
0
ИЗВОР: Srpska.info

Републички штаб за ванредне ситуације Републике Српске донио је Закључак којим је предвиђена могућност да особе које улазе у Српску овде могу боравити краће од 14 дана, колико је прописани период кућне изолације за особе које улазе у РС, али и у том случају су обавезни боравити у кућној изолацији.

Ријеч је о допуни Закључка о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести COVID-19 Републичке управе за инспекцијске послове РС.

– У складу са наведеним допунама закључка, особама које приликом уласка у БиХ преко граничних прелаза на територији Српске пријаве надлежном инспектору да ће боравити у РС краће од 14 дана, републички инспектор ће издати Рјешење о стављању у кућну изолацију у кућној средини на пријављени број дана. Особа којој је донесено Рјешење по овом основу, обавезна је да се пријави надлежној хигијенско-епидемиолошкој служби у мјесту боравка у року од 24 часа од уласка у РС, а надлежној комуналној полицији прије напуштања мјеста боравка приликом повратка у иностранство – саопштили су из Инспектората РС, нагласивши да ће поштивање мјере кућне изолације контролисати надлежне службе.

– За кршење кућне изолације Законом о заштити становништва од заразних болести прописане су новчане казне. Позивамо све особе које у наредним данима планирају долазак и краћи боравак у Српској, да се придржавају изречене мјере кућне изолације и да се не излажу ризику од кажњавања – поручују из Инспектората РС.

Коментари 0
Повезане вијести
Гужве на три гранична прелаза Гужве на три гранична прелаза
Појачана фреквенција возила на улазу, али и излазу из БиХ Појачана фреквенција возила на улазу, али и излазу из БиХ
Појачан саобраћај на више граничних прелаза Појачан саобраћај на више граничних прелаза
Најчитаније
 • Апел грађанима у Источном Сарајеву: Чувајте се змија!
  13h 26m
  3
 • Прича о мртвој драгој – Ленка Дунђерски и Лаза Костић
  18h 40m
  0
 • Сутра прекид електричне енергије у Источној Илиџи
  9h 11m
  1
 • Брат министра БиХ Војина Мијатовића насмрт претучен у Београду
  17h 29m
  0
 • Милица Боровчанин ученик генерације СШЦ „Василије Острошки“
  15h 8m
  4