Putnicima omogućen ulazak u Srpsku na manje od 14 dana

13.05.2020. 11:46
0
IZVOR: Srpska.info

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske donio je Zaključak kojim je predviđena mogućnost da osobe koje ulaze u Srpsku ovde mogu boraviti kraće od 14 dana, koliko je propisani period kućne izolacije za osobe koje ulaze u RS, ali i u tom slučaju su obavezni boraviti u kućnoj izolaciji.

Riječ je o dopuni Zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti COVID-19 Republičke uprave za inspekcijske poslove RS.

– U skladu sa navedenim dopunama zaključka, osobama koje prilikom ulaska u BiH preko graničnih prelaza na teritoriji Srpske prijave nadležnom inspektoru da će boraviti u RS kraće od 14 dana, republički inspektor će izdati Rješenje o stavljanju u kućnu izolaciju u kućnoj sredini na prijavljeni broj dana. Osoba kojoj je doneseno Rješenje po ovom osnovu, obavezna je da se prijavi nadležnoj higijensko-epidemiološkoj službi u mjestu boravka u roku od 24 časa od ulaska u RS, a nadležnoj komunalnoj policiji prije napuštanja mjesta boravka prilikom povratka u inostranstvo – saopštili su iz Inspektorata RS, naglasivši da će poštivanje mjere kućne izolacije kontrolisati nadležne službe.

– Za kršenje kućne izolacije Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti propisane su novčane kazne. Pozivamo sve osobe koje u narednim danima planiraju dolazak i kraći boravak u Srpskoj, da se pridržavaju izrečene mjere kućne izolacije i da se ne izlažu riziku od kažnjavanja – poručuju iz Inspektorata RS.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pojačana frekvencija vozila na ulazu, ali i izlazu iz BiH Pojačana frekvencija vozila na ulazu, ali i izlazu iz BiH
Pojačan saobraćaj na više graničnih prelaza Pojačan saobraćaj na više graničnih prelaza
Za neplaćene saobraćajne kazne duguje skoro 81.000 KM Za neplaćene saobraćajne kazne duguje skoro 81.000 KM
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    11h 6m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    11h 11m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    12h 3m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    12h 17m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    23h 6m
    0