Путнике који пређу границу у Градишки чекају доктори и смјештај

23.03.2020. 20:11
0
ИЗВОР: Srpska.info

Стамбени дио бившег царинског терминала у Градишки у потпуности је намјештен, обезбијеђено гријање, као и други услови за смјештај свих који ће, сасвим извјесно, вечерас ту да се „уселе“.

Закључује се то на основу 10-ак путничких возила на граничном прелазу, који ће ускоро ући у Републику Српску. Углавном се ради о људима који долазе из Италије, земље у којој је жариште корона вируса.

Слика

Екипе из Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља у Градишки очекују прве особе, који ће, без обзира на околности, вечерас бити смјештене у стамбеном дијелу.

Разлог томе је хладно вријеме и снијег који пада у граду на Сави.

Весна Глувић Челић, директорка Дома здравља, рекла је за Српскаинфо да су њихове службе у потпуности спремне да обаве тестирање и пруже здравствену његу за све особе које ће бити смјештене на овом мјесту.

Министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић је данас посјетио терминал, шаторе и нови дио који је опремила Цивилна заштита, те констатовао да је све урађено по договору.

Коментари 0
Повезане вијести
Расте ниво Саве у Градишци Расте ниво Саве у Градишци
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Невена одбранила два мастера, побиједила кому па докторирала Невена одбранила два мастера, побиједила кому па докторирала
Најчитаније
  • Прије 32 године формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
    12h 11m
    15
  • Преминула дјевојчица Хелена Гавран - Почивај у миру, црвенокоса дјевојчице!
    2h 38m
    0
  • Божовић: Воља народа се не може никаквим притисцима спријечити
    7h 36m
    0
  • Уприличен пријем за 78 бруцоша на Електротехничком факултету (ФОТО)
    12h 20m
    4
  • Павле Вуисић - вјечити боем који је мрзио глуму
    11h 48m
    0