Радити на побољшању услова студирања на Универзитету у Источном Сарајеву

29.03.2021. 14:05
1
ИЗВОР: Катера

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву др Милан Кулић посјетио је данас општину Пале и састао се са начелником општине Бошком Југовићем, са којим је разговарао о неколико питања стратешки важних за Универзитет, за период од 2021. до 2025. године.

Ректор Кулић је новинарима рекао да су на данашњем састанку разговарали о актуелној ситуацији на Универзитету у Источном Сарајеву, посебно за вријеме трајања пандемије вируса корона, те о побољшању услова студирања на факултетима и развоју уписне политике студената.

- Важно нам је било да данас чујемо размишљање начелника и његових сарадника, као и да представимо стратешки развој Универзитета. Већ смо ушли у процедуру писања стратегије развоја УИС за период 2021. – 2025. година и због тога нам је важно и мишљење локалне заједнице – каже Кулић.

Кулић истиче да је веома значајан развој сва четири факултета Универзитета у Источном Сарајеву, чије сједиште је у Палама, те додаје да на поменутим факултетима, према подацима из актуелне школске године, студира око 3.000 студената.

- Разговарали смо данас и о уписној политици, о томе како повећати број уписаних студената и томе да сви морамо уложити максималне напоре да побољшамо услове студирања на УИС, наставити са улагањима, да нам дјеца не иду у Србију да студирају – каже Кулић.

Кулић је додао да је Универзитет у Источном Сарајеву засигурно од стратешког и националног значаја за исток Републике Српске и да је то нешто о чему сви требају да воде рачуна.

Слика

Фото: Катера

Начелник општине Пале Бошко Југовић је истакао да су на данашњем састанку разговарали о различитим питањима, од изградње просторија Факултета за физичку културу и спорт до питања о позицији факултета у васпитно-образовном процесу Републике Српске.

Југовић каже да су разговарали и о значају факултета у Палама за локалну заједницу, те додао да ће општина Пале бити увијек уз те васпитно-образовне установе.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    111 29.03.2021. 17:39
    Kako radite rektore daleko cemo dogurati. Okruzili se docentima,muzicarima i mislite naprijed. Srece tu nema dosta je ljudi mislilo da ce doci bolji dani za fakultete ali i vi ste ko i ovi prije vas. Cast samo rektoru dr Starovicu!
Повезане вијести
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    16h 30m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    16h 10m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    19h 33m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    20h 30m
    12
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    17h 27m
    0