Raditi na poboljšanju uslova studiranja na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu

29.03.2021. 14:05
1
IZVOR: Katera

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu dr Milan Kulić posjetio je danas opštinu Pale i sastao se sa načelnikom opštine Boškom Jugovićem, sa kojim je razgovarao o nekoliko pitanja strateški važnih za Univerzitet, za period od 2021. do 2025. godine.

Rektor Kulić je novinarima rekao da su na današnjem sastanku razgovarali o aktuelnoj situaciji na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, posebno za vrijeme trajanja pandemije virusa korona, te o poboljšanju uslova studiranja na fakultetima i razvoju upisne politike studenata.

- Važno nam je bilo da danas čujemo razmišljanje načelnika i njegovih saradnika, kao i da predstavimo strateški razvoj Univerziteta. Već smo ušli u proceduru pisanja strategije razvoja UIS za period 2021. – 2025. godina i zbog toga nam je važno i mišljenje lokalne zajednice – kaže Kulić.

Kulić ističe da je veoma značajan razvoj sva četiri fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, čije sjedište je u Palama, te dodaje da na pomenutim fakultetima, prema podacima iz aktuelne školske godine, studira oko 3.000 studenata.

- Razgovarali smo danas i o upisnoj politici, o tome kako povećati broj upisanih studenata i tome da svi moramo uložiti maksimalne napore da poboljšamo uslove studiranja na UIS, nastaviti sa ulaganjima, da nam djeca ne idu u Srbiju da studiraju – kaže Kulić.

Kulić je dodao da je Univerzitet u Istočnom Sarajevu zasigurno od strateškog i nacionalnog značaja za istok Republike Srpske i da je to nešto o čemu svi trebaju da vode računa.

Slika

Foto: Katera

Načelnik opštine Pale Boško Jugović je istakao da su na današnjem sastanku razgovarali o različitim pitanjima, od izgradnje prostorija Fakulteta za fizičku kulturu i sport do pitanja o poziciji fakulteta u vaspitno-obrazovnom procesu Republike Srpske.

Jugović kaže da su razgovarali i o značaju fakulteta u Palama za lokalnu zajednicu, te dodao da će opština Pale biti uvijek uz te vaspitno-obrazovne ustanove.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    111 29.03.2021. 17:39
    Kako radite rektore daleko cemo dogurati. Okruzili se docentima,muzicarima i mislite naprijed. Srece tu nema dosta je ljudi mislilo da ce doci bolji dani za fakultete ali i vi ste ko i ovi prije vas. Cast samo rektoru dr Starovicu!
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 28m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 19m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 6m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 32m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 14m
    0