Радница прећутала да јој је супруг заражен короном, 300 људи послано кући

13.04.2020. 18:20
0
ИЗВОР: Srpska.info

Око 300 радника „Arcelor Mittala“ Зеница упућено је у кућну изолацији, а након што је данас на посао дошла радница која ради на централном одржавању чији је супруг позитиван на корона вирус.

Ову информацију потврдио је за Avaz Зухдија Капетановић, предсједник Синдиката радника ове компаније, који је огорчен на неодговорно понашање ове раднице.

– Сви су радници из централног одржавања послани кући, а учиниће се то и са свима онима који су били с њом у блиском контакту. Код супруга је потврђена зараза, али није рекла да је супруг тестиран и да чека резултате. Чим се то сазнало, сви су послани кући – говори Капетановић.

Истиче да, иако су подузели максималне мјере заштите, позивају раднике да буду одговорни и искрени у ситуацији пандемије корона вируса.

-Ко год је сумњив и коме год је дошао неко из иностранства нека то пријави, неће нико остати без посла. Гледамо спасти људске животе, али и производњу. Око 300 људи ће сада бити код куће због једне раднице – каже Капетановић.

Посебно му је иронично што је радница најприје 14 дана била кући јер је код ње боравила сестра из Њемачке, знала је да јој је супруг тестиран и није сачекала резултате.

-Умјесто да је сачекала резултате, па када се испоставило да је тест позитиван није требала доћи на посао. Сада ће и она бити тестирана. За кога год се зна да је био у контаку са њом, биће послан кући. Чак и они који су били с њом у радничком аутобусу – напомиње Капетановић.

Без одговора

Екипа Аваза је покушала контактирти портпарола “ArcelorMittala” Зеница за више информација, међутим, телефон је најприје био заузет, а потом је било немогуће успоставити позив. До објаве овог текста, нису добили ни одговор на упит.

Коментари 0
Повезане вијести
Земља затрпала рудара, у току акција спасавања Земља затрпала рудара, у току акција спасавања
Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници, саслушани и организатори скупа Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници, саслушани и организатори скупа
У Зеници запаљена застава Српске, хулигани узвикивали "Алаху екбер" и "Текбир" (ВИДЕО) У Зеници запаљена застава Српске, хулигани узвикивали "Алаху екбер" и "Текбир" (ВИДЕО)
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    21h 37m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    21h 8m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    17h 24m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    13h 19m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    21h 31m
    0