Радници „Амазона“ широм Европе штрајкују током „Црног петка“

24.11.2023. 20:03
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Радници америчке компаније за онлајн трговину "Амазон" су данас на више локација широм Европе ступили у штрајк за боље услове рада и веће плате.

Синдикат Уни Глобал Јунион је рекао да ће глобална протестна кампања "Нека Амазон плати" бити одржана у више од 30 земаља, почев од данашњег "Црног петка", омиљеног дана за куповину, до понедељка, преноси "Ројтерс".

У Њемачкој, другом највећем "Амазоновом" тржишту по продаји, су радници у пет центара компаније започели штрајк, захтевајући колективне уговоре, саопштио је синдикат Верди. Портпарол "Амазона" у Њемачкој сматра да су радници адекватно плаћени и наводи да је почетна сатница већа од 14 евра уз додатне бенефите.

Додаје да ће све наруџбине бити достављене на вријеме. Више од 200 радника "Амазона" штрајкује у британском Ковентрију, а протести ће се одржавати и у Италији и Шпанији. У Француској је антиглобалистичка организација Атак најавила да ће облијепити плакатима више од 100 "Амазонових" пакетомата да би тако изразила протест против прекомерне потрошње.

"Амазонова" апликација за наручивање има више од 146 милиона активних корисника у Европи.

Коментари 0
Повезане вијести
Откривено зашто је ФБиХ имала енормно већи промет на "црни петак" од Српске Откривено зашто је ФБиХ имала енормно већи промет на "црни петак" од Српске
Велике гужве и мањи пазар за “црни петак”: Лажни попусти коштали трговце! Велике гужве и мањи пазар за “црни петак”: Лажни попусти коштали трговце!
Познато колико су грађани Српске потрошили новца за "црни петак" Познато колико су грађани Српске потрошили новца за "црни петак"
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    19h 40m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    17h 42m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    16h 35m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    16h 40m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    15h 43m
    1